Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.043
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.043
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Neden Dolar, Altın gibi Döviz Enstrümanlarını Bankalar Yerine Kripto Borsaları Üzerinden Yatırım Yapmalıyız?

altın

Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere döviz, altın gibi yatırım enstrümanlarına yatırım yaparken, bankalar ve kripto borsaları arasındaki farklarından bahsedeceğiz.

Öncelikle Bankalardan bahsedelim:

Bankalar şahıslar döviz alımı yapacağı zaman güncel fiyatın üstünden, satım yapacağı zaman ise fiyatın altından işlem yaptırırlar. Bu işlemin haricinde bir de işlem ücreti ödemek zorunda kalırsınız. Bankalar arası fiyat farkları illaki olacaktır ama günün sonunda her türlü zarar edeceksiniz. Bunun temel sebebi alım-satım usulüyle kar elde edilmesinden kaynaklanır. Ayrıca hızlı kur değişimlerinde bu farklar absürt seviyelere gelebilir.

Kripto borsalarına gelecek olursak:

Kripto borsaları yatırımcılar herhangi bir dolar, altın yahut coin, token gibi varlıklara yatırım yaparken alım-satım arasında fark bulunmaz borsa yaptığınız işlem üzerinden işlem ücreti keser. Ve 7/24 rahatlıkla işlem yapabilir ve bankanıza paranızı çekebilirsiniz.

Örnekler ile Anlatalım

Önce X bankası ile başlayalım.1000 Türk lirası birikim yaptığımızı varsayalım:

1000 Türk liramız ile herhangi bir döviz enstrümanına yatırım yapmak istedik ve doları ($USD) seçtik. Ardından bankamıza girip 1000 TL’lik dolar aldık ve 19.2307 kurundan bozduk karşılığında hesabımıza $52 geldi. Yarın paraya ihtiyacımız oldu veya minik de olsa kurda bir yükseliş olduğunu varsayalım paramızı Türk lirasına geri çevirmek istedik ancak yine alış fiyatımız satış fiyatının altında olacaktır. Dolayısıyla piyasa olarak kara geçmiş gibi görünsek de bozdurduğumuz da zarar etmiş olacağız.

Neden Dolar, Altın gibi Döviz Enstrümanlarını Bankalar Yerine Kripto Borsaları Üzerinden Yatırım Yapmalıyız?

Şimdi ise Y kripto borsası ile 1000 Türk lirası ile dolar alalım:

Aynı şekilde kripto borsasında işlemlerimizi yapalım. Önce banka hesabımızdan kripto borsamızın TR kanalına Türk liramızı yolluyoruz, ardından paritemizi seçmemiz gerekiyor. Dolar endeksli birçok parite bulunmaktadır bunlardan belli başlı olanları ise USDT, USDC, BUSD diyebiliriz. Aynı zamanda altın paritesi de mevcuttur bu da PAX Gold (PAXG) olarak geçmektedir. Bu paritelerin hiçbirinde alım-satım fiyatları arasında fark yoktur sadece işleminiz üzerinden borsadaki VİP seviyenize göre işlem ücreti kesmektedir.

Neden Dolar, Altın gibi Döviz Enstrümanlarını Bankalar Yerine Kripto Borsaları Üzerinden Yatırım Yapmalıyız?

Sonuç:

Aynı zamanda elinizde nakit olarak bulundurmak istemediğiniz takdirde bankalar grubuna döviz bürolarını da ekleyebiliriz. Bunun sebebi döviz bürolarının kar elde etme amacı ile sadece kurlar arası fiyat farkından dolayı kar etmesidir.

Günün sonunda iki tarafı da değerlendirdik. Ve kısa-orta vadeli yatırımcı için kripto borsalarının trade amacıyla yapılan işlemler için daha karlı olduğu kanısına vardık. Uzun vade yatırımcısının ise farkı olmadığını ancak sadece uzun vade de kar elde edilebileceğini anlamış olduk.

Döviz, Altın gibi Yatırım Enstrümanlarının Nerden, Nasıl Alabiliriz?

Öncelikle bir kripto hesabına ihtiyacınız olucak bunun için ömür boyu  %20 komisyon indirimli referans linkimizden Binance borsasına kayıt olarak iki pariteye de kolayca ulaşabilirsiniz.

Binance borsası kullanım videomuzu izleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Neden Dolar, Altın gibi Döviz Enstrümanlarını Bankalar Yerine Kripto Borsaları Üzerinden Yatırım Yapmalıyız?” te bir düşünce

  1. Pingback: Pax Gold (PAXG) Nedir? – COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir