Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.250
% 3.29
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.250
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Pax Gold (PAXG) Nedir?

 

Pax Gold (PAXG) Nedir? Pax Gold, altın endeksli bir dijital varlıktır. Pax Gold (PAXG) bir kripto para birimidir. Her jeton, Brink’in kasalarında bulunan 400 onsluk ince troy ons (t oz) London Good Delivery altın külçesiyle desteklenir. PAXG’ye sahip olduğunuzda, Paxos Trust Company tarafından gözaltında tutulan gerçek altına da sahip olursunuz.

Pax Gold, bir stable coin olarak değerlendirilir. 1 PAXG değeri 1 Troy ons’una eşittir ve 1 Troy ons’u 31.1034768 grama tekabül etmektedir.

Pax Gold, Ethereum tabanlı bir stable coin projesi olup, sonradan BNB Smart Chain ve Solana ağında da versiyonları oluşturulmuştur.

Pax Gold’un Kurucuları Kimlerdir?

Pax Gold CEO’su ve kurucu ortağı olan Charles Cascarilla tarafından kurulmuştur. Charles Cascarilla, 2005 yılında kurumsal varlık yönetimi Cedar Hill Capital Partners’ı, 2012 yılında risk sermayesi yan kuruluşu olan Liberty City Ventures’u kurdu ardından 2014 yılında Paxos şirketinin kurucu ortağı oldu.

Avantajları Nelerdir?

  • PAXG başta Ethereum, BNB chain ve solana gibi blokzincirlerde var olduğu için erişimi çok kolaydır. Aynı zamanda kullanıcılar her yerden istedikleri zaman PAXG sahibi olabilirler.
  • Dijital bir varlık olan PAXG sahibi olmak için bankalardaki gibi alış-satış farkları olmaz, bunun yerine sadece yüzdesel olarak borsaya komisyon ödersiniz.
  • PAXG yani altın, dünya üzerinde en az riskli görülen varlıklardan biri olduğu için kriz dönemlerinde kripto para piyasasının volatilitesinden(oynaklık) korunmak için tercih edilen bir stable coin’dir.

Dezavantajları Nelerdir?

  • PAX Gold, ERC-20 akıllı kontratıyla oluşturulmuştur. Ethereum, token oluşturma konusunda lider blok zinciridir. Bu nedenle ağ içerisindeki ERC-20 tokenleri arasında rekabet oldukça yüksektir.
  • PAXG, altına endeksli bir stabil coin’dir. Bu da altın fiyatında veya tedarikinde yaşanacak herhangi bir küresel sorundan olumsuz etkilenebileceği anlamına gelir.
  • Stabil coinler her ne kadar yatırımcılara güven sağlasa da oynaklığı düşük varlıklardır. Bu nedenle, genel kripto paralardan elde edilebilecek yüksek kâr fırsatlarını sunmaz.

Pax Gold (PAXG) Tokenomiki Nasıldır?

  • Güncel değeri: $1,726
  • Toplam arz: 325,209
  • Dolaşan arz: 325,209.48 PAXG
  • Güncel piyasa değeri: $561,599,401

Pax Gold (PAXG) Nasıl Alınır?

Pax Gold dünyanın hacimsel olarak en büyük borsası olan Binance üzerinde listeli durumdadır.

Binance borsasına ömür boyu %20 komisyon indirimli linkimizden kaydolarak, PAXG satın alabilirsiniz.

Neden altın gibi bir varlığı bankalar yerine kripto para borsalarından almalıyız sorusu içinde makalemize ulaşabilirsiniz.

Kripto paralar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için YouTube kanallarımızı takip edebilirsiniz.

 

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Pax Gold (PAXG) Nedir?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir