Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.885
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.885
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

FTX, Hangi Tokenleri Satabilir?

FTX

Geçtiğimiz günlerde FTX, alacaklılara geri ödeme yapılabilmesi için 5.5 Milyar dolarlık varlık tespiti, yatırımcıları korkutuyor.

Geçtiğimiz iflas eden kripto borsası FTX, borsa alacaklıları tarafından 1,7 milyar dolar nakit, 3,5 milyar dolar kripto varlığı ve 0,3 milyar dolar menkul kıymet tespit ettiğini açıklamıştı. Yapılan açıklama sonrası yatırımcılar, tespit edilen kripto varlıkların piyasaya sürülmesi ihtimaline karşı korkuyor.

Yaşanan olay sonrası yatırımcılar FTX’in tespit ettiği ve piyasaya sürebileceği kripto varlıları merak etmeye başladı.

FTX’in Varlıkları Nelerden Oluşuyor?

Kripto borsası FTX’in elinde tuttuğu bilinen varlıklar arasında, Solana (SOL) FTX tokenı (FTT) ve XRP, DOGE, Aptos (APT), Polygon (MATIC), TON ve BitDAO (BIT) token’lerı bulunmakta.

Konuyla ilgili Cinneamhain Ventures ortağı Adam Cochran şu yorumu yaptı;

“Yani tasfiye memurları başvuru günündeki token fiyatlarını hesaplıyorlardı ve bu hesaplamada 529 milyon dolarlık FTT’nin yanı sıra SOL piyasasını mega bombalayacak olan 685 milyon dolarlık Solana’yı da ‘likit’ olarak değerlendiriyorlardı.”

Ayrıca bunların tek likit token olduğunu belirten Cochran “eğer satarsanız diğer her şey fiyatı düşürecektir” dedi.

18 Ocak’ta Fortune muhabiri Leo Schwartz tarafından yayınlanan FTX raporunda, likit olmayan kripto tokenleride belirlendi.  Bunların satılarak fiyatlarda düşüşe neden olabileceğinden endişe ediliyor.

FTX’in Likit Olmayan Varlıkları Endişe Yaratıyor

Leo Schwartz tarafından yayınlanan FTX raporuna göre likit olmayan tokenler listesinde BTC ve ETH’nin yaklaşık 10 milyar Serum (SRM), LUNA ve Solana sarılı versiyonlarının yer aldığını vurguladı.

Ancak bunların çoğu TRUMPLOSE, BEAR ve MEDIA gibi belirsiz proje tokenlarıydı. TRUMPLOSE, FTX’in ABD başkanlık seçimleri sırasında kullandığı bir tahmin tokenıdır. Yatırımcılar Trump’ın kazanması ya da kaybetmesi halinde 1$’a dönüşecek TRUMPWIN ya da TRUMPLOSE tokenları satın alabilmekteydi.

Diğer likit olmayan varlıklar arasında 2,4 milyar Alium Finance (ALM) ve 277 milyondan fazla da Solana geliştirici platformu Bonafida’da (FIDA) bulunmaktadır.

Listede ayrıca BRZ, GT, LIKE, HRXO, MSOL, JSOL, XSUSHI, AELPH ve JET holdingleri de yer aldı.

18 Ocak’ta FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried yeni bir blog yazısıyla yeniden ortaya çıktı ve FTX raporunun işletmenin durumuna ilişkin verdiği bilgilerin “son derece yanıltıcı” olduğunu iddia etti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir