Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$62.682
% 2.54
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 62.682
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Dengeli Bir Kripto Portföyü Nasıl Oluşturulmalıdır ?

Kripto portföyü

Kripto Para Portföyü Nasıl Oluşturulur ?

Kripto portföyünüzü doğru bir şekilde dengeleyerek genel riskinizi profiliniz ve yatırım stratejinizle kolayca azaltabilirsiniz. Bunu yapmanın en kolay yolu ise, yatırımlarınızı farklı kripto paralarla çeşitlendirmenizdir.

Farklı kripto varlıklar (sabit coinleri de dahil ederek) tutarak ve varlık dağıtımınızı belirli aralıklarla tekrar dengeleyerek yatırımlarınızın riskini azaltabilirsiniz.

Kripto yatırımına başlamak için ilk Bitcoini (BTC), Ethereum’u (ETH) ya da başka herhangi bir altcoini almak kolaydır .Binance borsasına %20 Komisyon indirimli kayıt linkimizle kayıt olarak bir çok varlığa ulaşabilir ve satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bazı yatırımcılar en büyük kripto paraları almayı ve tutmayı tercih ederken, diğerleri daha çok altcoinleri denemeyi tercih eder. Peki, bunu yapmanın en iyi yolu nedir?

Varlık dağılımınızı nasıl yapacağınızı dikkatle değerlendirir ve kripto portföyünüzü belirli aralıklarla kontrol edip tekrar dengelemeyi başarabilirseniz dengeli bir portföy oluşturma konusunda başarılı olma ihtimaliniz yüksektir. Risk yönetiminizi de doğru bir şekilde yaparsanız portföyünüzü dengelemeniz zor değildir ve sonuçlar sizi kazançlı çıkarabilir.

Kripto Portföyü Nedir?

Kripto portföyü, alım satım ya da yatırım yapan bir kişinin elindeki kripto paralardır. Kripto para portföyleri genellikle altcoinler ve kripto finansal ürünleri gibi çeşitli varlıkları içermektedir.

Kripto portföyünüzü bir elektronik tabloyla manuel olarak takip edebilir ya da birikimlerinizi ve karlarınızı hesaplamak için özel araçlar ve yazılımları da beraberinde kullanabilirsiniz. Kullanmış olduğunuz takip araçları günlük ve kısa vadeli alım satım yapan kişiler için önem arz ederken uzun vadeli yatırımcılar yani HODLer’lar için de faydalı olabilir.

Varlık Dağılımı ve Çeşitlendirmesi Nedir?

Varlık dağılımı, farklı varlık sınıflarına (örneğin kripto paralar, hisse senetleri,vb.) yatırım yapmak anlamına gelir. Çeşitlendirme ise yatırım fonlarınızı farklı varlık ya da sektörlere dağıtmanızla ilgilidir. Örneğin tarım, teknoloji, enerji ve sağlık gibi farklı sektörlere yatırım yaparak hisse senedi birikimlerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Hem varlık dağılımı hem de çeşitlendirme genel riskinizi azaltabilir.

Çeşitlendirilmiş Kripto Portföyleri Neden Farklıdır ?

Kripto portföyünüzün çeşitlendirilmesi kripto sektöründe gene kanı olsa bile sermayeyi farklı varlıklara dağıtmanın eksilerinin de olduğu unutulmamalırdr.

Çeşitlendirilmiş bir portföy genel riski ve oynaklığı azaltır. Kayıplarınızı kazançlarla dengeleyebilir ve pozisyonlarınızın devamını sağlayabilirsiniz. Her yatırımının başarılı olacağının garantisi yoktur ancak; doğru varlık dağılımı ve çeşitlendirmeyle uzun vadede kar etme ihtimaliniz artar.

Kirpto varlıklarınızı büyük çapta çeşitlendirmenizin yanında, doğru çeşitlendirmeniz de önemlidir. Büyük oranda çeşitlendirilmiş bir portföy, odaklanmış başarılı bir portföye kıyasla daha ortalama kazançlar elde edilmesine neden olur. Kötü performans gösteren varlıkları, yüksek kazanç getirenleri dengeler.

Çeşitlendirilmiş bir portföyü yönetmek, daha fazla zaman ve araştırma da gerektirir. Tüm bunların yanında portföyünüz farklı Blockchain’ler üzerindeyse, varlıklarınıza erişmek için birden fazla cüzdan ve borsa kullanmanız da gerekebilir. Çeşitlendirme yapmak önerilir ancak yapıp yapmama kararı tamamen size aittir.

Kripto potföyü

Kripto Para Türleri Nelerdir ?

Ödeme coinleri

Kripto sektöründe amacı ödeme yöntemi olan bir çok proje mevcuttur. Bitcoin en tanınmış örnek olsa daRipple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) ve başka örnekler de vardır. Bunlar Ethereum‘dan ve akıllı sözleşmelerin ortaya çıkmasından önce var olan ilk nesil kripto paralardır.

Sabit coinler

Bir sabit coin, itibari para birimi ya da değerli metal gibi bir dayanak varlığın değerini takip etmeyi hedefler. Örneğin BUSD, 1’e 1 oranında rezervle ABD dolarına endekslidir. PAX Gold (PAXG) da aynı sistemi kullanır, ama coini rezervlerde tutulan 31,10 gramlık (1 troy ons) bir altına bağlar. Sabit coinler genellikle büyük kazançlar sunmasa da istikrar sunarlar.

Menkul kıymet tokenları

Bir menkul kıymet tokenı, geleneksel menkul kıymetlere benzer şekilde birçok şeyi temsil edebilir. Bir şirkette hisse, bir proje tarafından çıkarılmış bir tahvil ve hatta oylama hakkı bile olabilir. Menkul kıymet tokenları başarıyla dijital hale getirilmiş ve blockchain üzerine konmuştur. Bu da tokenların geleneksel menkul kıymetlerle çoğu zaman aynı düzenlemelere tabi olduğu anlamına gelir.

Hizmet tokenları

Bir hizmet tokenı, bir hizmetin ya da ürünün anahtarı olarak hareket eder. Örneğin, hem BNB hem de ETH hizmet tokenlarıdır. Bu tokenları diğer şeylerin yanı sıra merkeziyetsiz uygulamalarla (DApp’ler) etkileşim kurarken işlem ücretlerini ödemek için kullanabilirsiniz.

Yönetişim tokenları

Bir yönetişim tokenı tutarak bir projede oylama gücüne hatta kazançlardan bir pay elde etme hakkına sahip olabilirsiniz. Bu tokenları genellikle PancakeSwapUniswap ve SushiSwap gibi merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarında bulabilirsiniz. Hizmet tokenları gibi yönetişim tokenlarının da değeri altta yatan projenin başarısıyla doğrudan bağlantılıdır.

Dengeli bir kripto portföyü oluştururken dikkat edilecek hususlar?

  1. Portföyünüzü yüksek, orta ve düşük riskli yatırımlara bölün ve bunlara uygun ağırlıklar verin. Sizin için neyin en iyi olduğunu risk profiliniz belirleyecek olsa da farklı risk seviyeleri mutlaka portföyünüze dahil edilmelidir.
  2. Portföyünüze likidite sağlaması için biraz sabit coin tutmayı düşünebilirsiniz. Sabit coinler birçok DeFi platformu için anahtar bir role sahiptir.
  3. Kripto piyasası çok oynaktır ve kararlarınız mevcut duruma göre değişmelidir. Gerektiğinde portföyünüzü tekrar dengelemekten kaçınmayın.
  4. Kendi araştırmanızı yapın. Kendi paranızla yatırım yaptığınıza göre sadece başkalarının tavsiyesiyle hareket etmemelisiniz.
  5. Yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar yatırım yapın. Sizde stres yaratıyorsa portföyünüz doğru dengelenmemiş demektir.

Kripto Portföyünüzü Takip Edebileceğiniz Araçlar Nelerdir ?

Portföy takip aracı, birikimlerinizin hareketlerini takip etmenize imkan tanıyan bir program ya da hizmettir. Bu konuda değerlendirebileceğiniz bazı takip araçlarını sizler için derledik.

CoinMarketCap

CoinMarketCap, kendi portföy özelliğini geliştirmiş son derece popüler bir fiyat takip aracıdır. Portföy takip aracını masaüstünde ve mobil cihazlarda ücretsiz olarak kullanmak mümkündür. Kazançlarınızı doğru bir şekilde takip edebilmeniz için alım yaptığınız fiyatları ekleme seçeneği de mevcuttur.

CoinGecko

CoinGecko, daha çok kripto para fiyat takibi yapmasıyla bilinse de portföy seçeneğine de sahiptir. Tarayıcınızdan ya da mobil cihazınızdan kullanabileceğiniz bu hizmet ücretsizdir. CoinGecko’yu düzenli olarak kullanıyorsanız, bu takip aracına da bir şans verebilirsiniz.

CryptoRank

Piyasada ki yatırımcıların daha bilinçli ticaret kararları vermesine yardımcı olmak için kitle kaynaklı ve profesyonelce seçilmiş araştırma, analiz ve piyasayı harekete geçiren veriler sunar.

Coinmuhendisi.com

Sitemiz sayesinde sizler günlük Piyasa verilerine hakim olabilirsiniz. Bunun dışında blog kısmına giderek anlık paylaşılan günlük piyasa haberlerine ulaşabilir ve bir çok konuda yazılmış makaleyi okuyarak akademik anlamda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Kripto portföyü

 

 

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamın gelmesi için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir