Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.400
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.400
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

İşte 2022 Piyasa Sahnesinde Yükselebilecek 8 Altcoin!

2022, kripto para piyasası için çetin bir yıl oldu. Bitcoin ve Ethereum’da dahil, neredeyse tüm altcoin’ler ATH fiyatlarından %50 fazla değer kaybetti. Bu yazıda, analist Kaushiki Ghosh’nın listesinden 2022’de hangi altcoin projelerini takip edebileceğimize bakalım.

Yılın geri kalınında takip edebileceğiniz 8 altcoin

Ethereum (ETH)

Analist Kaushiki Ghosh’e göre, 2022’de yatırım yapılacak en büyük kriptolar Ethereum ve Bitcoin. Ethereum, bu makalede tartışılan kripto para birimlerinin çoğunda kullanılmaktadır. Neredeyse tüm meme coin ve metaverse projeleri için geçerli bir altcoin’dir.

Analistler, Ethereum’un (ETH) değerinin gelecekte bir artış için çok fazla alana sahip olduğuna inanıyor. Ayrıca, Ethereum’a yatırım yapmayı uzun vadeli bir araç olarak görüyorlar. Sonuç olarak, Ethereum şu anda düşük değerde olsa da, analistlere göre satın almak ve hodl etmek avantajlı olabilir.

ApeCoin

2022’de radarı için bir diğer altcoin projesi: ApeCoin. Bir metaverse coin olan APE, 2022’de Bored Ape Yacht Club’ın arkasındaki ekip tarafından piyasaya sürüldü. Kısaca, 10.000 NFT oluşan bir NFT platformu sunar.

ApeCoin, yönetim ve yardımcı özelliklere sahip bir ERC-20 tokendir. APE fiyatı, 2022’nin başlarında ilk piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 6,40 dolardı. Başarılı lansmanı sayesinde saatler için 42 dolara ulaştı. Yazının yazıldığı sırada, bu zirvenin yaklaşık %55 altında işlem görüyor..

Binance Coin (BNB)

BNB, analiste göre 2022’de göz önünde bulundurulması gereken bir diğer altcoin. İşlem hacmi ve kullanıcı sayısı açısından Binance, dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. Kripto borsası ayrıca, kullanıcıların işlemlerinde daha düşük komisyon ödemelerine olanak tanıyan yerel kripto para birimi BNB’ye sahip.

Binance yatırım, ödeme işleme ve seyahat rezervasyonu gibi çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır. Ayrıca Ethereum veya Bitcoin gibi işlemleri için kullanabilirsiniz. BNB aynı zamanda birkaç düşük değerli kripto tokenini barındıran Binance Smart Chain’e güç veren tokendir.

Uniswap

Uniswap, dikkate alınması gereken bir sonraki altcoin. UNI, en çok, kullanıcıların üçüncü taraf bir aracıya ihtiyaç duymadan altcoin satın almalarına ve satmalarına olanak tanıyan DEX platformu ile tanınır. Popülaritesinin bir sonucu olarak, Uniswap’ın şimdi 2022’nin başlarında 5,70 milyar dolarlık bir piyasa değeri var.

Uniswap, o zamandan beri NFT’leri metaverse ile bütünleştiren bir platform başlatarak iş modelini genişletti. Bu sadece kripto alım satım deneyimini içine çekmekle kalmıyor. Aynı zamanda alıcıların ve satıcıların UNI ağı üzerinden işlem yapmalarına da izin veriyor.

Solana (SOL)

Solana, DeFi çözümleri oluşturmak için Blockchain teknolojisinin izinsiz doğasını kullanır. Aynı zamanda açık kaynaklı bir projedir. Solana projesi beş yıl önce tasarlanmış olmasına rağmen, Mart 2020’ye kadar resmi olarak piyasada göremedik. SOL, ağın tüm işlemleri denetleyen yerel kripto para birimidir.

Solana, fiyatı bir önceki yıla göre önemli ölçüde artan en popüler altcoin’lerden biridir. Bununla birlikte, SOL fiyatı istikrarlı bir şekilde ATH seviyelerine yükseldi. Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, küresel yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Dogecoin

2022’de yukarı yönlü potansiyel için Dogecoin, analistlerin listesinde son sıralarda. Geçen yıl, satın alınacak en popüler kripto para birimlerinden biriydi. Ne de olsa Elon Musk, tweeet’leriyle Dogecoin’e yardımcı oldu. Meme coin’in 2021 boğasından önce değeri sadece 0,002 dolardı.

Ertesi yılın Mayıs ayında, Dogecoin, sadece beş ayda yüzde 19.000’den fazla bir kazançla, 0.76 dolar zirvesine ulaştı. Bununla birlikte, Dogecoin’in fiyatı o zamandan beri düşüş trendinde. Son 52 haftanın en düşük seviyesi 0.13 dolara ulaştı.

Cardano (ADA)

Cardano, her listede görebileceğiniz popüler altcoin projelerinden biri. ADA, uzun ömürlü, çevre dostu ve hızla büyüyen bir Blockchain teknolojisidir. Ek olarak Cardano, gücü hesaplanamayan sistemlerden çevreye aktarılabilmektedir.

Ağın yerel kripto para birimi ADA, piyasanın birkaç PoS Blockchan’inden biridir. Bu nedenle, son zamanlarda büyük ilgi gördü. Cardano projesi, sistemini kalite kontrol ve tedarik zinciri yönetiminde gelecekteki uygulamalarla akıllı sözleşmeleri kolaylaştırmak için üçüncü nesil bir Blockchain düzeni olarak tanımlıyor.

Avalanche

AVAX, listenin son altcoin projesi oluyor. Avalanche, açık, programlanabilir akıllı sözleşmeler çerçevesine sahip merkezi olmayan bir uygulama platformudur.

Merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) ve özel Blockchain ağları, platformu birinci katman Blcockhain olarak kullanabilmektedir. İşlevsellik açısından Ethereum’a benzer bir performans sergiliyor. Bununla birlikte, hali hazırda uygulanan farklı özelliklere ve yeteneklere de sahiptir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir