Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.173
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.173
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Binance rezervlerini denetleyen Mazars, hizmetini durdurduğunu açıkladı

Binance Bitzlato

Investing.com – Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in rezervlerini denetleyen uluslararası denetim şirketi Mazars, kripto şirketi müşterileri için tüm çalışmalarını durduğunu açıkladı.

Binance ile birlikte Crypto.com ve KuCoin rezerv denetimlerine de son verildi 

Binance yetkilileri, son gelişmeyi “Mazars, bizimle birlikte Crypto.com, KuCoin gibi diğer kripto borsaları da dahil olmak üzere küresel olarak tüm kripto şirketleriyle çalışmalarını geçici olarak durdurdu” şeklinde açıklarken önümüzdeki dönemlerde rezerv ayrıntılı paylaşmak için daha iyi bir yol bularak daha fazla şeffaflı taahhüdünde bulundu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ise konuyla bağlantılı olarak CNBC’ye verdiği demeçte çoğu denetim firmasının kripto şirketlerle çalışma konusunda istekli olmadığını söyledi. Bunun yanında CZ, birçoğunun ise Blockchain şirketleri için tutarlı raporlar sunamadığını iddia etti.

Mazars denetim faaliyetlerini sonlandırmadan önce resmi web sitesi üzerinden yayımladığı verilerde Binance’in rezervlerini 22 Kasım itibarıyla 575.742 Bitcoin olarak %101 teminatlı olarak ilan etti. Mazars, bununla beraber Crypto.com ve Kucoin için de denetim raporu yayımlayadı ve KuCoin’in rezervlerinin aşırı teminatlı, Crypto.com’un rezervlerinin ise bire bir teminatlı olduğunu raporladı. Şimdi ise denetim şirketinin raporları sitesinden kaldırdığı görülüyor. Ayrıca OKX ve Gate.io’nun denetim şirketi Armanino’nun da rezerv denetim faaliyetini durdurduğu bildiriliyor.

Rezerv kanıtı prensibi, FTX’in ani şekilde iflasından sonra kripto borsalarının gündemine girdi. Müşteri güvenini yeniden kazanmak için hızlı hareket eden borsalar, tek tek rezervlerini açıklamaya başladı. Bu yeni gelişmede denetçi şirketin, aniden bu hizmeti sonlandırması, piyasa için başka bir endişe kaynağı olarak ortaya çıktı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Binance rezervlerini denetleyen Mazars, hizmetini durdurduğunu açıkladı” te bir düşünce

  1. Pingback: Alameda Research'ün Kripto Varlıkları Neler? | COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir