Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.409
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.409
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Avalanche (Avax) Nedir

Avalanche, Ava Labs’ın 2020’de başlattığı akıllı sözleşme özelliklerine sahip bir blok zinciri platformudur. Avalanche’ın amacı, düşük maliyetlere, hızlı işlem hızlarına ve çevre dostu olmaya odaklanırken ademi merkeziyetçiliği ve güvenliği koruyan ölçeklenebilir bir blok zinciri çözümü sağlamaktır. Avalanche, şu anda 8,41 milyar dolar değerinde olan ve Avalanche Merkezi Olmayan Uygulamalar (DApp’ler) arasında yükselen Avalanche TVL ile kripto para dünyasında hızla değer kazandı. Avalanche (AVAX) ve sayısız konsensüs yöntemi Avalanche’ı güçlendirmektedir. Kullanıcılar Avalanche ile sonsuz sayıda özelleştirilmiş ve uyumlu blok zinciri oluşturabilir. Avalanche kripto AVAX üzerinde bir blok zinciri çalıştırmak için bir abonelik ücreti gerekmektedir.

 

Avalanche Nasıl Çalışır

Avalanche, birlikte çalışabilir üç blok zincirinden oluşan bir sistem etrafında inşa edilmiştir: Exchange Zinciri (X-Chain), Sözleşme Zinciri (C-Chain) ve Platform Zinciri (P-Chain).
Kısaca, X-Chain yeni dijital varlıkların oluşturulması için kullanılırken, C-Chain Avalanche’ın Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uygulamasıdır ve P-Chain, doğrulayıcıları koordine etmek ve alt ağlar oluşturmak için kullanılmaktadır.
Ava Labs, Avalanche’ın mimarisini üç ayrı blok zincirine bölerek herhangi bir ödün vermeden esneklik, hız ve güvenlik için optimize edebileceğini söylüyor. Bu, geliştiricilerin oluşturabilecekleri uygulama türlerinde büyük bir esnekliğe sahip olduklarından, hem genel hem de kurumsal kullanım durumları için güçlü bir platform olmasını sağlamaktadır.
Platform, Avalanche ekosistemi için yerel hizmet belirteci olan AVAX etrafında toplanmıştır. Ağ ücretlerini ödemek, bahis yapmak ve Avalanche alt ağları arasında “temel bir hesap birimi” sağlamak için kullanılır.

Avalanche Avantajları ve Dezavantajları

Avax coinin avantajlarına ve dezavantajlarına göz atalım.

Avantajlar
Son derece kalabalık bir alanda Avalanche, diğer blok zincirlerle, özellikle de Ethereum ile birlikte çalışabilen bir platform olarak ortaya çıktı. Bu da, erişilebilirliğini ve ölçeklenebilirliğini artırdı.
Avalanche ayrıca saniyede 4.500 işlem (tps) işlem hızına ulaşarak önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Diğer birkaç blok zinciri daha hızlı tps’ye sahip olsa da, Avalanche bu konuda öne çıkmaya devam ediyor.
Diğer bazı blok zincirlerinden farklı olarak, ademi merkeziyetçilikten ödün vermeden ölçeklenebilmektedir.
Avalanche, “herhangi bir blok zinciri platformunun en hafif donanım gereksinimlerine” sahip olduğunu ve geliştiricilerin kurulumunu ve çalışmasını kolaylaştırdığını iddia ediyor.
Dezavantajları
Ağ Doğrulayıcısı olmanın bedeli yüksektir: 2.000 AVAX coindir.
Diğer platformlardan farklı olarak Avalanche’ın, dolandırıcılık veya diğer kötü niyetli faaliyetler durumunda kötü aktörlerin paylarından sıyrılabileceği bir kesinti politikası yoktur.
Son olarak, Avalanche iki yıl önce lansmanından bu yana bir miktar başarı elde etmiş olsa da, ademi merkeziyetçilikten ödün vermeden daha yüksek işlem hızları sunmaya hazır olan platformlar arasındaki rekabet  çok yüksek bir seviyededir.

Avalanche’ta Son Durum Nedir

Avalanche, kripto piyasasını çok büyük bir şekilde etkileyen Luna vakasıyla büyük bir baskıyla karşı karşıya kaldı. CEO Emin Gün Sirer, yaşanan bu olumsuz olaylar ve baskının sonucunda Terra Vakfı’nın elinde bulunan tüm Avaxları alabileceğini belirtmiş olsa da Avax üzerindeki baskıyı azaltamadı maalesef. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde CZ’nin paylaşmış olduğu twit sonrası yeni bir baskı süreciyle karşı karşıya kaldı. Her ne kadar CZ paylaştığı twiti silmiş olsa da piyasa bu haberi direkt olarak fiyatlayarak %30’luk bir değer kaybı yaşadı.

Avalanche Piyasa Değeri

CoinMarketCap verilerine göre Avalanche, kripto paralar sıralamasında 16. sırada yer almaktadır. Maksimum arzı 720 milyon olup toplamdaki arzı 404,229,626 adettir. Dolaşımda ise 285,073,005.55 adet avax bulunuyor. Yine CoinMarketCap verilerine göre Avax’ın fiyatı 20.32 dolar olup piyasa değeri 14,624,242,314.84 dolardır.

 

Avalanche Nasıl Alabilirim

Avalanche, dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Avalanche (Avax) Nedir” te bir düşünce

  1. Pingback: Huobi Eco Chain (HECO) Ekosistem İncelemesi | COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir