Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.743
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.743
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Zor günlerden geçen Cardano ağı yeni bir şokla karşı karşıya

Investing.com – Son günlerde düşüş trendiyle dikkat çeken Cardano (ADA), kripto para borsası eToro’dan gelen delist haberiyle bir darbe daha aldı. Ethereum alternatifi olan diğer rakipleri genel düşüş trendine karşı direnç gösterirken Cardano (ADA), ağına akıllı sözleşmeleri entegre ettikten sonra yaşanan bazı sorunlardan dolayı şimdiye kadar beklentileri karşılayamadı. 

Beklenen atılımı yapamayan Cardano ağının kripto parası ADA ise bu gelişmelerin ışığında Eylül ayında görülen 3,1 dolar zirve fiyatından başlayan satışlarla değer kaybına devam ediyor.

eToro, Cardano (ADA) ve Tron (TRX) için delist kararı aldı

Dün eToro borsasından yapılan açıklamaya göre 26 Aralık tarihinden itibaren ABD kullanıcıları artık platformda ADA ticareti yapamayacak. Bunun yanında borsa aynı kararın ADA için de alındığını duyurdu, gerekçe olarak ise ABD’deki düzenleyicilerle ilgili kararları gösterdi. Ayrıca bu iki kripto para için verilen stake hizmeti de 30 Aralık tarihi itibarıyla durdurulacak. 

Kripto para ticareti platformu eToro, itibari para tabanlı bir borsa olarak faaliyet gösteriyor. Buna göre borsada henüz 3. taraflara kripto para transferi hizmeti bulunmadığı için kripto varlık çıkışları itibari paraya çevrilerek tahsil edilebiliyor. Bu durumun delist kararı alınan kripto varlıklar için ek bir satım baskısı oluşturma ihtimali de yapılan yorumlar arasında bulunuyor. 

Diğer yandan haberin duyulmasının ardından dün gece geç saatlerde Cardano (ADA), 1,78 dolar seviyesinden düşüşünü hızlandırdı. Sabah saatlerine kadar 1,67 dolar seviyesine gerileyen ADA’nın yukarı yönlü tepki alımları 1,70 dolar seviyesinde kısıtlı kaldı. Gün içi işlemlerde ise ADA/USD, günlük desteği 1,67 dolar seviyesine tutunma mücadelesi veriyordu.

Cardano CEO’sundan cevap gecikmedi

Ethereum’un kurucu ortaklarından biri olan ve daha sonra Cardano ağını kuran Charles Hoskinson’un eToro tarafından alınan delist kararına cevabı gecikmedi. Hoskinson, Cardano’nun şimdiye kadar düzenleyicilerle ilgili bir sorunu olmadığına vurgu yaparak bunu gerekçe gösterilerek alınan kararın şaşırtıcı olduğunu söyledi. 

Ayrıca platformdan çıkarma kararının sadece ABD müşterileri için geçerli olduğunu, diğer ülke vatandaşlarının hâlâ eToro’da işlem yapabildiklerini de hatırlattı. Cardano CEO’su sözlerini Cardano ağında her şeyin yolunda gittiğini vurgulayarak tamamladı. 

eToro’nun aldığı kararla ilgili yapılan yorumlar ise bunun son günlerde karara bağlanan altyapı yasasıyla ilgili olabileceği düşünülüyor. Altyapı tasarısının kripto sektörüyle ilgili maddelerinde ağır raporlama talepleri bulunuyordu. Bu raporlamaların ise hisse ispatı (Proof of Stake – PoS) konsensüsünde çalışan kripto varlıklar için daha sıkı olduğu düşünülüyor.  

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir