Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.052
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.052
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Zcash Blockchain’i Spam Saldırıları ile Karşı Karşıya

Gizlilik odaklı Proof of Work Blockchain’i olan Zcash’e spam saldırıları yapılıyor.

Blockchain teknolojisi (genel) imkanlar sayesinde ücretsiz işlemler sunabilir ancak spam yapılmaması ve kötüye kullanılması sebebiyle işlem ücretleri oluyor. Zcash örneğinde olduğu gibi düşük ücretler, saldırganların hedefi haline geliyor.

Zcash Blockchain’ine Spam Saldırıları Yapılıyor

Blockchain analisti Jameson Lopp‘un yaptığı Twitter paylaşımına göre, Zcash Blockchain’inde çok sayıda spam işlemi gerçekleştirildi.

Saldırgan, Zcash’in gizlilik amaçlı korumalı işlemlerini kötüye kullanıyor. Çok yoğun veri olduğu kanıtlanan korumalı işlemlere yüzlerce çıktı değeri ekliyor. Bunun sonucu olarak da Zcash Blockchain boyutu, 100 GB’ın üzerine çarpıcı bir şekilde yükseldi.

Zcash’in herhangi bir kesinti süresi olmamasına rağmen, Blockchain’in hızla büyüyen boyutu, Node’ların ağ ile senkronizasyon yeteneği için sorunlara yol açtı. Zincirleme kayıtlar, durumun aylardır devam etmesi, kamuoyunun dikkatine ancak son zamanlarda getirildiğini gösteriyor.

Zcash’in çekirdek geliştirme firması Electric Coin Company’de mühendis olan Sean Bowe, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu noktada, spam ile ilgili yalnızca iki sorun var gibi görünüyor: Zincir boyutunu şişiriyor ve cüzdanların senkronize edilmesini zorlaştırıyor”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir