Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$63.027
% 4.64
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 63.027
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

“Zamanı Geldi” Diyen Yatırım Stratejisti, Önemli Altın Tahmini Yaptı!

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken bile altın için güvenli liman talebi kurumaya başladı. Bununla birlikte, bir piyasa stratejistine göre, fiyatlar 2.000 doların oldukça altına düşmüş olsa bile, temel zemin yerinde duruyor.

Stratejiste göre, altının temeli sağlam

Ned Davis Research’ün baş küresel yatırım stratejisti Tim Hayes, verdiği bir röportajda, volatilite ve belirsizliğin piyasalara hakim olması nedeniyle artık aşırı kilolu altın pozisyonunun zamanının geldiğini söylüyor. Stratejist, Doğu Avrupa’daki çatışmanın altın için kısa vadeli güvenli liman talebi yarattığını da sözlerine ekliyor. Bununla birlikte, jeopolitik belirsizliğin, öngörülebilir gelecekte enflasyonu yükseltmeye devam edeceğini ifade eden Tim Hayes, şu yorumu yapıyor:

Faiz oranlarının daha fazla tehdit unsuru olacağı bir ortama girene kadar altın pozisyonunuzu %10 ile %15 arasında tutmak istiyorsunuz. Ancak henüz durum böyle değil.

Stratejistin yorumlar, Federal Rezerv’in yeni bir sıkılaştırma döngüsüne girmeye çalıştığı bir sırada geliyor. Piyasalar, ABD merkez bankasının bu yıl yedi kez faiz oranlarını 25 baz puan artırmasını bekliyor. Tim Hayes, Federal Rezerv faiz oranlarını yükseltmeye başladığında altının bir miktar konsolidasyon görebileceğini söylüyor.

“Altın için en büyük bilinmeyen, artan enflasyon tehdidi”

Bununla birlikte stratejist, Federal Rezerv’in, yavaşlayan bir ekonomi ve yükselen enflasyon ile ince bir çizgide yürüdüğünü belirterek, faiz oranlarını çok agresif bir şekilde yükselterek ekonomiyi resesyona sokma riskini de almayacağını tahmin ediyor. Ayrıca Tim Hayes, ABD merkez bankasının enflasyon eğrisinin gerisinde kalması nedeniyle reel faiz oranlarının öngörülebilir gelecekte daha düşük kalacağını belirtiyor.

Stratejist, altın konusunda boğa olmaya devam etse ve herhangi bir düzeltmeyi satın alma fırsatı olarak görse de, en büyük bilinmeyen artan enflasyon tehdidi. Tim Hayes, Rusya’nın Ukrayna ile savaşının emtia piyasalarını alt üst etmesine, fiyatları ve enflasyonu yükseltmesine rağmen, uzun vadeli beklentilerin sağlam olduğunu söylüyor. Kısa vadeli tüketici fiyatlarının yükselmeye devam edebileceğini belirten stratejist, öte yandan 1970’ler gibi kontrolden çıktığı bir ortam görmüyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Henüz orada değiliz. 1970’ler tipi bir ücret-fiyat, sarmal ortamına giriyor olsaydık, tahvil faizlerinin yükseldiğini görürdünüz. Bu olmadı. Bence fiyatların istikrara kavuştuğunu görebiliriz. Bu sadece bir zaman meselesi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir