Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.057
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.057
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Yüzmilyonları Yöneten İsim, Fırlayacak Altcoin Sepetini Paylaştı!

800 milyon dolarlık bir kripto varlık yöneticisinin araştırma başkanı, kazanan bahisleri seçmeden önce altcoin projelerini nasıl incelediğini açıklıyor ve boğa eğiliminde olduğu radarındaki 3 altcoin’i paylaşıyor.

Kripto tavşan deliğinden aşağı inmenin hikayesi

Katie Talati, 2014 yılında kripto para birimleri ve dijital varlıkları ilk öğrendiğinde risk sermayesi yatırımcıları ve erken aşamadaki fintech girişimleriyle çalışıyordu. Ancak 2017’nin öfkeli boğa piyasasına kadar kripto tavşan deliğine derinlemesine düşmedi. Birdenbire birlikte çalıştığı her fintech şirketi, iş kollarına bir token stratejisi eklemek istiyordu. Verdiği bir röportajda Talati, şunları söylüyor

Birkaç şirkete token stratejileri konusunda yardım ettim veya token stratejisini genel işlerine nasıl uygulayacaklarını tasarladım. İşte o zaman tavşan deliğinden aşağı indim ve dijital varlıklar hakkında daha derinden bilgi edinmeye başladım.

Fintech danışmanlığı çalışmaları sayesinde Talati, kurumsal düzeyde dijital varlık yatırım ürünleri oluşturmak için çalışan başka bir girişim olan Arca’nın kurucularıyla tanıştı. Bugün, 2018’deki lansmanından bu yana 800 milyon doları aşan kripto varlık yöneticisi için araştırma başkanı olarak dört analistten oluşan bir ekibe liderlik ediyor.

Kazanan altcoin projeleri nasıl incelenir ve seçilir?

Arca’nın dört aktif fonu için dijital varlık alanındaki yatırım fırsatlarını belirlemek ve analiz etmek için Talati ve ekibi, radarlarında herhangi bir altcoin projesinin hem nitel faktörlerini hem de nicel ölçümlerini değerlendiriyor.

Ancak ilk adım her zaman bir ürünün kullanılabilirliğini test etmekle başlıyor. Bu aşamada Talati, ürünün kullanımının kolay olup olmadığını, token’leri başka bir Blockchain’e köprülemeyi veya başka bir cüzdan kurmayı gerektirip gerektirmediğini ve onay süresinin gecikmeli olup olmadığını öğrenmeyi amaçlıyor.

Bundan sonra, altcoin’in gelecekte nasıl performans gösterebileceğine ışık tutabilecek projenin token’lerini inceliyor. Bir projenin token’leri tipik olarak token’in toplam arzını, dolaşımdaki arzını, verilmesini, mülkiyetini ve dağıtımını içeriyor.

Ürüne ve tokene ek olarak, Talati, kesinlikle projenin arkasındaki ekibin arka planını araştırıyor. “Onlarla iletişim kurmaya ve ne tür bir ekip olduklarını, ne tür inşaatçılar olduklarını ve daha önce hangi projelerde çalıştıklarını anlamak için sorular sormaya çalışıyorum” diyor. Twitter ve Discord dahil olmak üzere sosyal medya platformlarında bir projenin varlığını da analiz ettiğini sözlerine ekliyor.

Fon stratejisine bağlı olarak Talati ve ekibi, konferanslar, airdrop duyuruları, yeni ürün lansmanlarının yanı sıra birleşme ve satın almalar gibi uzun vadeli potansiyel veya kısa vadeli katalizörlere sahip tokenleri belirliyor. Fonlar için kazanan token’leri seçmek için, erken aşamadaki anlaşmalar ve yerleşik protokoller arasında yer alan gizli mücevher projelerine odaklanmaya çalışıyor.

Katie Talati’nin radarındaki 3 altcoin projesi

Kişisel olarak Talati, yakın zamana kadar gözden kaçan Lido Finance (LDO), Maple Finance (MPL) ve Trader Joe (JOE) ile ilgileniyor.

Lido finans, kullanıcıların ETH tokenlerini satmak zorunda kalmadan ödüller kazanmak için Ethereum (ETH) stake edebilecekleri bir likit stake protokolü. Lido Finance, ETH stakerlarına stake ödüllerinin üzerine stETH adlı bir token sunuyor. Lido kullanıcıları daha sonra, ister verim çiftçiliği ister merkezi olmayan borç verme yoluyla olsun, merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemi genelinde getiriyi birleştirmek için ilk hisselerine bire bir sabitlenen stETH’yi dağıtabiliyor.

Bununla birlikte bazı analistler, Ethereum’un Proof of Stake (PoS) geçişi ertelenirse veya kullanıcıların ‘The Merge’e olan güveni kaybolursa, stETH’nin Ethereum’dan ayrılma veya değerinde düşüş riskinin altını çiziyor. Bloomberg’e göre Lido, tokenin likiditesinin uzun bir süre herhangi bir satış baskısına dayanmasına yardımcı olacağını söylüyor.

Talati, platformdaki kurumsal borçlular arasında niceliksel trade mağazası Alameda Research, Amber Group ve risk sermayesi şirketi Framework Ventures’ı sayan merkezi olmayan bir borç veren olan Maple Finance (MPL) konusunda da olumlu.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Maple Finance, havuzun likidite varlığında faiz kazanmak için kriptolarını çeşitlendirilmiş bir havuza yatıran yüzlerce borç verenden sermaye topluyor. Borçlular, kredilerini almadan önce, USD stablecoin’inde (USDC) belirtilen havuza özel bir yüklenim sürecinden geçiyorlar.

Ayrıca Talati’nin radarında, Avalanche’deki (AVAX) ana merkezi olmayan borsa olan Trader Joe (JOE) var. DeFi Llama’ya göre, tek duraklı merkezi olmayan trade protokolü, geçen yıl Haziran ayında piyasaya sürülmesinden bu yana hızla büyüdü ve kilitli toplam değeri 1,24 milyar dolar oldu. Talati, Trader Joe tarafından pozitif katalizörler olarak uygulanan iki tokenomik değişikliğin altını çiziyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir