Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.405
% 1.84
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.405
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Yeni Kripto Para Karşıtı Yasa Tasarısı Kongreye Sunuldu!

ABD’de bir Kongre üyesi, kripto para birimleri ve Rusya’nın mali yaptırımlarına yönelik yeni bir tasarıyı sundu. coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere bazı yetkililer, Rusya’ya yönelik yaptırımların kripto paralarla geçersiz kılınabileceğini düşünüyordu. ABD Kongre üyesi Brad Sherman’ın söz konusu yasa tasarısı da bu sorunu ele alıyor. Ancak Sherman, kripto paralara karşıt olmasıyla tanınıyor. İşte detaylar…

ABD Kongresi’ne yeni kripto para taslağı sunuldu: İçeriğinde neler var?

Kamuya açık kayıtlar, Kaliforniya Kongre üyesi Brad Sherman’ın söz konusu taslağı 13 Mart’ta sunduğunu gösteriyor. Tasarının özetinde taslağın hedefinde, “Yaptırımlara tabi Rusların işlemlerini kolaylaştırmak için kripto paranın kullanımına ilişkin yaptırımlar uygulamak ve diğer amaçlar,” olduğu belirtiliyor. Tasarıdaki durumlarla ilgili bir kamu notuna göre, Sherman’ın mevzuatı “Dış İlişkiler Komitesi’ne havale edildi”.

Böylece Mali Hizmetler Komitesine ek olarak, daha sonra ABD Başkanı tarafından belirlenecek bir süre için, her durumda ilgili komitenin yetki alanına giren hükümler değerlendirilecek.  Mevzuatın dosyalanması, Capitol Hill’in Ukrayna’nın işgali sırasında Rus yaptırımları bağlamında kripto para birimi konusuna giderek daha fazla odaklanmasıyla geliyor. Senatör Elizabeth Warren’ın da bu alanla ilgili mevzuat üzerinde çalıştığı söyleniyor, ancak şu anda bu tasarının ne zaman sunulacağı bilinmiyor.

Rusya, yaptırımlara karşı kripto paraları kullanıyor mu?

Hükümet yetkilileri bu konuyu tartışıyor olsa bile, Rusya’nın geçen aydan bu yana uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kripto kullandığına dair çok az somut kanıt ortaya çıktı. Geçen hafta, Mali Suçları Uygulama Ağı konuyla ilgili bir uyarı yayınladı ve kurumun bir yöneticisi, “kripto para gibi yöntemler kullanarak yaptırımlarımızdan bir şekilde kaçınıldığını görmedik” dedi.

Bu sırada Sherman, bir zamanlar Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para birimlerinin satın alınmasını yasaklamak için mevzuat çağrısında bulunmuştu. 2019’un Mayıs ayının ortalarında yaptığı bir konuşmada “Amerikalılar tarafından kripto para birimi alımlarını yasaklayan bir yasa tasarısı sunmak için bana katılacak meslektaşları arıyorum, çünkü uluslararası gücümüzün çok büyük bir kısmı doların standart birim olduğu gerçeğinden geliyor,” ifadelerini kullanmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir