Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.717
% 3.64
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.717
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Yeni Dipler Mi Geliyor? 4 Analist, Altın Fiyatı Beklentilerini Paylaştı!

Altın fiyatı, risk iştahındaki ve ABD tahvil faizlerindeki artış nedeniyle Çarşamba günü haftalık zirvesinden düştü. Bununla birlikte bugün spot altın yazının yazıldığı sıralarda 1.928 dolar civarında yatay seyrediyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise günlük %0,50 artışla 1.932 dolardan işlem görüyordu. Analistlerin piyasa yorumlarını ve fiyat tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

David Meger, geri çekilmenin teknik olduğunu belirtiyor

High Ridge Futures değerli metal ticareti direktörü David Meger, piyasadaki son gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Güvenli limanlara biraz daha az ihtiyaç duyulduğundan, teknik olarak motive edilmiş bir geri çekilme görüyoruz. Hisse senedi piyasalarının istikrara kavuştuğunu gördük.

ABD 10 yıllık Hazine faizleri, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın Ukrayna’daki çatışmayı çevreleyen belirsizliklere rağmen faiz artırımlarının bu ay başlayabileceğini belirtmesinin ardından yükseldi. Altın, böyle bir belirsizlik sırasında güvenli bir yatırım olarak görülse de, külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artıran yükselen ABD faiz oranlarına karşı oldukça hassastır.

Daniel Briesemann’a göre, faiz artırımına rağmen altın fiyatı yükselebilir

Analistler ayrıca, altının hareketlerinin büyük bir satış emri tarafından yönlendirilmiş olabileceğini ve Çarşamba günü yaklaşık 20 dolarlık bir düşüşe neden olabileceğini söylüyor. Ancak hareketi kimin veya neyin tetiklediği açık değil. Bu arada Commerzbank analisti Daniel Briesemann, her şeyin Rusya-Ukrayna çatışmasının nasıl geliştiğine bağlı olduğunu ve Mart ayında ABD’nin faiz artırımına rağmen altın fiyatlarının yükselebileceğini kaydediyor.

Altının geri çekilmesini de sağlayan ABD doları endeksi Mayıs 2020’den bu yana en yüksek seviyesine çıkarak külçeyi off-shore alıcılar için daha pahalı hale getirdi. StoneX analisti Rhona O’Connell’a göre, değerli metal fiyatının yükselmesi için her türlü imkan var ve Çarşamba günü yaşanan düşüş kısa vadeli bir teknik düzeltme gibi görünüyor,

Bu arada genel hissiyatı yansıtan, dünyanın en büyük altına dayalı borsa yatırım fonu SPDR Gold Trust’ın holdingleri Salı günü, Temmuz 2021’den bu yana en yüksek seviye olan 1.042.38 tona yükseldi.

Pablo Piovano: Altın için 1.950 doların üzerinde ekstra kazançlar görüldü

Altın vadeli işlem piyasalarında açık pozisyon aşağı yönlü devam etti ve CME Group’un ön verilerine göre Çarşamba günü yaklaşık 3 bin kontrat küçüldü. Bunun yerine hacim dalgalı kaldı ve bu sefer yaklaşık 7,6 bin kontrat yükseldi.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre altın fiyatı, azalan açık faizin ortasında Çarşamba günü ılımlı bir şekilde geriledi, bu da çok yakın vadede daha derin bir düzeltme ihtimalini biraz azaltacak. Bu arada analist, değerli metalin, başlangıçta, 1.974 dolardaki (24 Şubat) YTD zirvesine daha fazla kazanç sağlamak için son zirveleri 1.950 dolarda (1 Mart) temizlemesi gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir