Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.977
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.977
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

“Yeni Dalga Mı Geliyor?” 5 Analistten Önemli Altın Tahminleri!

Altın fiyatları, ABD Hazine faizlerinin düşmesiyle Perşembe günü sekiz ayın en yüksek seviyesine doğru yükselirken, doğu Ukrayna’daki havan topu ateşi haberleri de yatırımcıları güvenli liman külçesine yöneltti. Spot altın yazının yazıldığı sıralarda %0,74 artışla, Haziran’ın yükseği olan 1.879,48 doları geçerek 1.884 dolardan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,8 artışla 1.886 dolara yükseldi. Analistlerin altın tahminleri ve piyasa yorumlarını, Coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Edward Moya’nın altın tahminleri daha yüksek bir yolu gösteriyor

OANDA aracı kurumunda kıdemli piyasa analisti Edward Moya, altın tahminleri için şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın, bu (Rus-Ukrayna) duruma hızlı bir çözüm olmayacağının farkında oldukları için koruma arayan çok çeşitli yatırımcıları cezbediyor. Altının daha yüksek bir yolu var. Ancak, daha agresif Fed sıkılaştırma beklentileri nedeniyle satılacağı bazı anlar olacak.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Moskova’nın geri çekmekte ısrar etmesine rağmen kritik birimleri Ukrayna sınırına yaklaştırdığını söyledi. Artan jeopolitik gerilimler ve ABD’nin faiz artırımı beklentileri, finansal piyasalardaki hissiyatı baskılayarak yatırımcıları altın gibi güvenli limanlar aramaya yöneltti.

“Faiz artışından sonra altın düşecek, ancak bir çöküş olmayacak”

Çarşamba günü yayınlanan veriler, ABD perakende satışlarının Ocak ayında keskin bir şekilde toparlandığını gösterdi, ancak daha yüksek fiyatlar bu çeyrekte ekonomik büyüme üzerindeki etkiyi köreltebilir. Reuters anketine göre, Fed gecelik gösterge faiz oranını 25 baz puanlık bir artışla Mart ayında sıkılaştırma döngüsünü başlatacak. Natixis analisti Bernard Dahdah, şu tahminde bulunuyor:

Fed, faizleri artırmaya başladığında ve beklenenden daha hızlı olması halinde altının düştüğünü göreceğiz, ancak bir çöküş görmüyorum.

Doğu Ukrayna’daki Rus destekli ayrılıkçılar Perşembe günü hükümet güçlerini son 24 saat içinde topraklarına dört kez ateş açmakla suçladılar. Olayların ne kadar ciddi olduğu henüz belli değil. ABC Bullion’un küresel genel müdürü Nicholas Frappell, piyasanın Ukrayna ve Rusya jeopolitiği etrafındaki haber akışına gerçekten duyarlı olduğunu söylüyor.

GoldSilver Central genel müdürü Brian Lan’ın altın tahminleri

Bu arada ABD doları, saldırı haberlerinin yatırımcıları güvenlik için daha geniş bir savaştan endişe duymasıyla geri çekildi. Altın ise, Fed’in geçen ayki toplantı tutanaklarının ABD merkez bankasının sıkılaştırma politikasında korkulduğu kadar agresif olmayacağını ima etmesiyle de desteklendi. GoldSilver Central bayisinin genel müdürü Brian Lan’ın altın tahminleri ise şu yönde:

Altın, 1.845 ile 1.880 dolar arasında menzile bağlı görünüyor. Sarı metal, jeopolitik gerilimler biraz azalana ya da Fed, gerçekten likiditeyi azaltana ve faiz oranlarını daha hızlı yükseltmeye çalıştıkları taahhüdü verene kadar burada kalacak.

Ancak Brian Lan, yüksek enflasyonla birlikte, “faiz oranlarını yükseltseler bile, reel faiz oranları yine de büyük ölçüde negatif olacak” diye uyarıyor. Bu nedenle, bir faiz artışına verilen ilk tepkiden sonra, yatırımcıların, altının bu ortamda elde tutmak için hala iyi bir varlık olduğunu anlayacaklarını belirtiyor.

Pablo Piovano: Altın 1.900 dolarlık bir test istiyor

Altın vadeli işlem piyasalarına yönelik açık faiz, yükseliş trendini yeniden başlattı ve CME Group’un son verilerine göre Çarşamba günü 9 binden fazla sözleşme arttı. Bunun yerine hacim, şimdi yaklaşık 74,7 bin kontratla üst üste üçüncü seans için daraldı.

Altın fiyatları Salı günkü güçlü gerilemeyi tersine çevirdi ve Perşembe günü yukarı yönlü hareketine devam ederek artan açık faizin ortasında 1.880 dolar alanını geçti. Bununla birlikte piyasa analisti Pablo Piovano, başlangıçta 1.900 dolar işaretine doğru boğa trendinin devam etmesinin, çok yakın vadede elle tutulur bir olasılık olmaya devam ettiğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir