Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.691
% 2.53
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.691
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

“Yeni Dalga Geliyor” Analist, Altın İçin Uyardı ve Seviyeleri Verdi!

Yeni haftaya sert bir yükseliş ile giren altın fiyatları, 2.000 dolarlık seviyeyi kırdı. Gram altın da 935 liranın üzerine çıktı. Peki, analistler neler bekliyor? Sırada hangi seviyeler olabilir? Yükseliş devam edecek mi? Coinmühendisi.com olarak The Independent Speculator’den Lobo Tiggre’nin yorumlarını aktarıyoruz…

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi?

The Independent Speculator’dan Lobo Tiggre, “Piyasalardaki korku, güvenli liman varlıklarına olan talebi artırdı, bu yüzden hem dolar hem de altın geçen ay birlikte yükseldi, ancak bu korkunun azalması an meselesi,” ifadelerini kullandı. Altın, geri düşmeden önce Pazartesi günü kısa bir süreliğine 2.000 doları kırdı. Bu durum, Ağustos 2020’den bu yana ilk kez bu fiyat seviyesinin görülmesini işaretledi. Ons altının fiyatı, Salı günü de yükselişine devam etti. Ancak Tiggre, altının bir sonraki fiyat hareketinin yukarı değil aşağı olması gerektiğini söyledi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Gerçek şu ki, bir sonraki hedefim muhtemelen kısa vadede aşağı. Ukrayna’daki sıcak savaşın daha uzun süre dayanamayacağından ve çatışmalar sakinleştiğinde korkunun azalacağından şüpheleniyorum. Altını destekleyen şeylerin fiyatı engelleyebileceğinden şüpheleniyorum.

Yıl sonunda 2.800 dolar üzeri görülebilir

Öte yandan yüksek enflasyon, potansiyel olarak stagflasyonist bir ekonomi ve negatif reel faiz oranları da dahil olmak üzere uzun vadeli faktörler, yıl sonundan önce altını 2.000 doların üzerine çıkarmalıdır. Tiggre, savaşın şu ya da bu şekilde sona ermesi için yakın vadede aşağı yönlü çok gerçek bir risk olduğunu düşündüğünü söylüyor.

Enflasyonist, stagflasyonist eğilimlerin, yıl sonuna kadar 2.000, 2.100 doların üzerine çıkılmasını sağlayacağını belirten uzman isim “enflasyona göre ayarlanmış bir yüksek seviyeye ulaşacak olursak, 2.800 doların üzerine çıkarız. Bu yılın sonuna kadar buna ulaşmak hiç de zor olmayacak,” ifadelerini kullanıyor. Rusya’ya yönelik yaptırımların, özellikle Rusya’nın önemli bir gübre ihracatçısı olması ve dolayısıyla tüm küresel tarım endüstrisinin etkilenmesi nedeniyle, tüm dünyada yankı uyandıran etkileri olacağını belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir