Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.771
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.771
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

“Yeni Dalga” Analist: Altın Hafta İçinde Bu Seviyelere Düşebilir!

Altın fiyatları, ABD dolarının 20 yılın zirvesini tekrar ziyaret etmesiyle geriledi. Geçtiğimiz haftayı 1.883 dolardan kapatan ons altının değeri 1.865 dolara kadar geriledi. Gram altının değeri ise 900 liranın altına indi ve yazım sırasında 898 lirada. Peki, sırada neler var? İşte analistlerin beklentileri…

Altın fiyatı düşüşe geçti

Altın Pazartesi günü, doların yirmi yılın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla düştü. Bu da dolarla fiyatlandırılmış külçeyi diğer döviz sahipleri için daha az çekici hale getirirken, yükselen ABD Hazine getirileri fiyatlar üzerinde daha fazla baskı yarattı. Spot altın, ons başına yüzde 0,6 düşüşle 1.865 dolara düşerken, ABD altın vadeli işlemleri de yüzde 0,5 düşüşle 1.864 dolara geriledi. Yavaşlayan küresel ekonomik büyüme ve artan faiz oranlarına ilişkin artan endişeler nedeniyle yatırımcılar güvenlik ve getiri arayışındayken dolar güçlendi.

OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, “Dolar endeksinin 104.00 üzerinden kesin bir kırılma, altının desteği 1.850 dolarda yeniden test etmesi için yeterli olmalı” dedi. Uzmana göre bu seviyenin ardından 1.835 dolarlık test seviyesi gelebilir.  Bu sırada 10 yıllık ABD Hazine getirileri, sıfır getirili altın fiyatlarını sürükleyerek Pazartesi günü Kasım 2018’den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

ANZ analistleri: Değerli metal için ana rüzgarlar bunlar

ANZ araştırmasındaki analistler bir notta, “Agresif Fed faiz artırımları, daha hızlı niceliksel sıkılaştırma, daha güçlü ABD doları ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin olası gevşemesi, altın fiyatları için olası ana rüzgarlardır” dedi. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere bazı uzmanlar, Fed’in Mart ayında faiz oranlarını artırmaya başlamasından çok önce başlayan finansal koşulların sıkılaşmasına atıfta bulunarak, ABD merkez bankasının düşük enflasyonla mücadelede geç kaldığı görüşüne geri döndü.

Altın, siyasi ve ekonomik kriz zamanlarında güvenli bir değer deposu olarak görülse de, külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artıran kısa vadeli ABD faiz oranlarına ve tahvil getirilerine karşı oldukça hassastır. Notta, hızlı enflasyon ve artan jeopolitik risklerin körüklediği küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişelerin altın fiyatlarını bir şekilde koruması gerektiği belirtildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir