Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.289
% 0.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.289
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Yeni Bir Hack Daha: Bu Altcoin Sert Düştü!

Fantom Blockchain, merkezi olmayan finans  (DeFi) piyasasındaki başka bir hack saldırısına yenik düştü ve altcoin projesinin yerel tokeni FTM’nin ciddi değer kaybına neden oldu.

Saldırı sonrası altcoin fiyatı sert düştü

Platformun yerel tokeni FTM, gün içinde sert bir düşüşle 0,2985 doları gördü, bununla birlikte sonrasında kısmen toparlanmayı başardı. Öte yandan şu anda piyasayı mahveden kripto çöküşüyle ​​birleştiğinde, token son birkaç gün içinde değerinin yarısından fazlasını kaybetti. Altcoin yazının yazıldığı sıralarda 0,3469 dolardan işlem görüyordu.

FTM günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Fantom Blockchain’de yer alan bir borsa olan SpiritSwap’e göre, büyük bir saldırıya uğradı. Platform tarafından yapılan açıklamada, kötü niyetli aktörler, ihlal sırasında yaklaşık 18.000 dolar çalmayı başardı. İhlal, platformun duruma erişmelerini sağlamak ve daha fazla kayıpları önlemek için faaliyetleri duraklatmasına neden oldu.

SpiritSwap üzerindeki hack, piyasadaki en küçüklerden biri olarak sınıflandırılabilse de, Fantom güvenlik mimarisinin diğer Blockchain’ler arasında ne kadar basit olduğunu gösteriyor. Bir perspektifi tasvir etmek için, bu hack’in, son üç ay içinde Blockchain’de gerçekleşen dördüncü saldırı olduğunu belirtelim. Sonuncusu, Deus Finance’i içeriyordu ve bilgisayar korsanları 13 milyon dolardan fazla çaldı.

Kripto platformları GoDaddy ihlalinden sonra saldırıya uğradı

Fantom’da son üç ay içinde meydana gelen ilk saldırı, platformun güvenliğinin bilgisayar korsanlarının 2,6 milyon dolar çalmasına yol açtığını gören Fantasm’ı içeren saldırıydı. Bundan sonra Deus Finance ilk saldırısına uğradı. Blockchain’’deki platformlara yönelik saldırıların artan başarısı, yatırımcıların projeden kaçmasına neden oldu. Uzmanlara göre, yerel tokeni FTM’nin yıl boyunca %86’nın üzerindeki değer kaybı da bunun bir kanıtı.

SpiritSwap, GoDaddy hosting platformundaki bir kusurun diğer kripto platformlarının hacklenmesine neden olan bir saldırıya tanık olan tek kripto projesi değildi. Coinmuhendisi.com haberlerinden de hatırlanacağı üzere, saldırının en popüler kurbanlarından biri Polygon tabanlı QuickSwap. Faillerin bulunması için platformdaki faaliyetler de durduruldu. Ancak, fonları hala güvenli bir şekilde saklandığı için kullanıcıların panik yapmaması gerektiği belirtildi. Saldırının tam ölçeği belirlenmemiş olsa da, bilgisayar korsanlarının platformları vurmak için GoDaddy hesabının kurtarma sürecini ihlal ettiği konusunda fikir birliği var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir