Kriptolar:
29213
Bitcoin:
$63.776
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%54.2
% 0.10
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 0.46
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.776
BTC Dominasyonu:
% 54.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Yeni Akım: Her Gün Bir Bitcoin

El Salvador Başkanı Nayib Bukele‘nin, her gün bir Bitcoin alımı yapacağını belirtmesi yeni bir akım başlattı.

Kripto ayı piyasasının etkileri sektörü karamsar bir hale getirdi. Kripto maksimalistleri sessizliğe bürünürken, ayı yönlü yatırımcıların sesleri gür çıkmaya başladı. Özellikle FTX’in iflasını duyurması, kripto yatırımcıları arasında fikir ayrılıklarına neden oldu. Birçok yatırımcı Bitcoin için henüz dip bölgenin bulunmadığını belirtirken, diğer yatırımcı kitlesi ise boğa piyasasının yakın olduğunu savunuyor. Tüm bu çalkantılı dönemde, El Salvador Başkanı Nayib Bukele‘den hamle geldi.

Kripto Yatırımcıları, Her Gün Bitcoin Alacak

El Salvador Başkanı Nayib Bukele‘nin attığı hamle, kripto endüstrisinde yeni bir Bitcoin akımını başlattı. Bukele’ye en büyük destek Justin Sun tarafından geldi. Tron kurucusu ve Huobi partneri Justin Sun, Bukele’nin kararına katılarak her gün bir Bitcoin satın alacağını belirtti.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinde başlayan bu akıma, birçok kripto para yatırımcısı da destek oldu. Anonim hesaplar, her gün bütçeleri dahilinde Bitcoin alımı yapacaklarını belirttiler.

Her Gün Bir Bitcoin – El Salvador

Kripto paralara olan yakınlığıyla bilinen El Salvador, eleştirilere rağmen Bitcoin (BTC) alımlarına devam edecek. Ülkenin başkanı Nayib Bukele, yarından itibaren her gün bir BTC alacaklarının altını çizdi.

İlk BTC alımını 2021 yılının sonlarında gerçekleştiren El Salvador, bugüne kadar 103.6 milyon dolar harcadı. Ülkenin kasasında toplam 2381 adet BTC bulunuyor. Yaklaşık yüzde 65‘lik bir zarar etse de Bukele, alım yapmakta ısrar ediyor.

El Salvador, yarından itibaren alımlarına başlayacak. Her gün bir adet BTC alacak ülkenin, aylık ortalama 550 milyon dolar harcaması bekleniliyor. Yılda da 6.6 milyon dolarlık bir harcama olacağı anlamına geliyor.

El Salvador, ülkenin para birimi ve merkez bankası rezerv birimi olarak BTC’yi tercih eden ilk ülke oldu. Ancak halk tarafında bu durum son zamanlarda eleştirileri de beraberinde getirdi.

Her Gün Bir Bitcoin – Justin Sun

Tron kurucusu ve Huobi partneri Justin Sun, her gün bir Bitcoin (BTC) alımı yapacağını ifade eden ikinci kurumsal oldu. Kripto endüstrisinde önemli bir konuma sahip olan Sun, BTC’yi en çok destekleyenler arasında yer alıyor. Sun ayrıca, Binance‘ın başlattığı kurtarma fonuna da destek olacak.

Ayrıca Huobi partneri olan Justin Sun, geçtiğimiz yıl yaptığı 150 milyon dolarlık BTC alımıyla dikkat çekmişti. Ortalama 36 bin dolar seviyelerinden işlem yapan Sun, 4145 adet BTC satın aldı. Tron kurucusu, tüm bu süreçlerin ardından desteklerine devam edeceğini sık sık belirtti.

Tron kurucusunun bir cüzdanında yaklaşık 71 milyon dolar bulunuyor. Bu varlığın arasında, 8 adet farklı farklı stablecoin’ler yer alıyor. Her gün bir adet BTC alacak Sun’ın, aylık ortalama 550 milyon dolar harcaması bekleniliyor. Yılda da 6.6 milyon dolarlık bir harcama olacağı anlamına geliyor.

Her Gün Bitcoin – Kripto Para Yatırımcıları

Kripto para yatırımcıları da başlayan bu akıma destek olacaklarını belirtti. Birçok yatırımcı, her gün belirli bir adet Bitcoin (BTC) alımı yapacaklarını iletti.

Her gün 100 dolarlık BTC alımı yapmak isteyen bir yatırımcıya, Justin Sun da destek verdi. Sun, dünyadaki herkesin günde 1 dolar değerinde BTC almasının büyük bir etki yaratacağını iddia etti.

Bu akıma küçük yatırımcıların desteği de giderek artıyor. Birçok küçük yatırımcı, 1 dolar ila 10 dolar arasında alım yapmaya başlayacağını ifade etti.

Akım haline gelen her gün BTC alımına, güçlü kurumsal isimlerden henüz katılım gelmedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir