Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.321
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.321
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Yendeki düşüş Asya’da yeni bir finans krizi yaratır mı?

Eski Goldman Sachs Asset Management Yönetim Kurulu Başkanı Jim O’Neill, Japon yeninde son dönemde hız kazanan değer kayıplarının Çin’i ihracatta avantaj elde etmek için yuanı devalüe etmeye yönlendirebileceğini, bu politikanın da Asya ülkelerinin geneline yayılabileceğini öngördü.

Chatham House Kıdemli Danışmanı da olan O’Neill, “Dolar/yen kurunun 150’ye yükselmesi Asya Finansal Krizi’nin yeniden gösterime girmesi anlamına gelebilir” dedi.

O’Neill, “Japon Merkez Bankası’nın getiri eğrisi kontrolüne devam ettiğini, ABD’de tahvil getirilerinin yükselmeyi sürdürdüğünü görmeye devam edersek, böyle bir ivme ve değer kaybı Pekin’de ciddi problemlere yol açabilir” değerlendirmesini yaptı.

Tayland’da başlamış, tüm Asya’ya sıçramıştı

1997’de Tayland’ın parasını devalüe etmesi ile başlayan ve Güneydoğu Asya’nın tamamını etkisi altına alan finansal krizde bölge ülkelerinin varlıkları negatif etkilenmişti.

Japonya bu krizden görece olarak daha az etkilenirken, Güney Kore ekonomisi ödemeler dengesindeki baskıların etkisiyle temerrüdün eşiğine gelmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir