Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.898
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.898
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Yellen Bitcoin, SHIB ve Altcoin’ler İçin Düzenleme İlkelerini Paylaştı!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para politikasının temellerini ihtiyatlı bir şekilde ortaya koydu. Yellen, belirli politikalar için çağrılarda temkinli olmasına rağmen, Bitcoin, SHIB ve diğer altcoin’leri finanstaki tarihi risk örnekleri içinde konumlandırmaya dikkat etti.

ABD Hazinesi, Bitcoin ve altcoin vizyonunu belirledi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bugün görev süresi boyunca türünün ilk örneği olan dijital varlıklar hakkında bir konuşma yaptı. Konuşma, Başkan Joe Biden’ın Mart ayındaki yürütme emrine, ajansları Bitcoin ve altcoin politikası üzerindeki çabaları koordine etmeye çağıran erken bir yanıttı. Bu açıdan, herhangi bir kurumdan türünün ilk örneği denebilir.

Janet Yellen’ın konuşmasında hiçbir bomba etkisi olmadı. Gerçekten de kripto para birimi endüstrisindeki paydaşları alarma geçirmemeye özen gösterilmiş görünüyordu. Bunun yerine, kripto para birimlerini ve tarihsel paralelliklerle ilgili düzenlemeleri için öngörülerini dikkatlice çerçeveledi.

Alexander Hamilton’a ve Lincoln yönetimindeki Ulusal Bankacılık Yasası’nı hızlandıran özel banknotlara atıfta bulunan Yellen, “Bir kriz reformu hızlandırdı” dedi. Bu, kripto para birimleri bağlamında ne anlama geliyor? Yönetimdeki diğerlerinin önerdiği gibi (en belirgin örneği SEC Başkanı Gary Gensler) kripto para birimleri ve onları idare eden firmalar büyük ölçüde mevcut yasal kategorilere giriyor. Yellen, şunları söyledi:

Dijital varlıklar yeni olabilir, ancak sundukları sorunların çoğu yeni değil. Geçmişte inovasyonun faydalarından yararlandık ve istenmeyen bazı sonuçlarla da karşılaştık. Teknoloji tarafsızlığı ilkesi, günümüz dünyasında özellikle geçerli olan vergi kaçakçılığı, yasadışı finansman ve ulusal güvenlikle ilgili endişeler için de geçerli. Vergi kaçırmak, kara para aklamak veya yaptırımlardan kaçınmak yasa dışıdır. Çek, havale veya kripto para kullanıp kullanmadığınız önemli değil.

Buna rağmen Yellen, konu stablecoin’ler olduğunda Başkan’ın Çalışma Grubu’nun yeni mevzuat için duruşunu sürdürdü. Bununla birlikte, PWG’nin sigortalı mevduat kurumlarına stablecoin ihracını kısıtlamaya yönelik orijinal hamlesini açıkça desteklemedi.

Genel olarak Hazine ve özelde Yellen yoğun bir hafta geçirdi

Janet Yellen Çarşamba günü, Hazine’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarına odaklanan bir konuşma olan uluslararası finansın durumu hakkında ifade vermek üzere Meclis Finansal Hizmetler Komitesi’nin önüne çıktı. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere bir gün önce ABD Hazinesi, Rusya merkezli darknet piyasası Hydra ve bağlantılı kripto borsası Garantex’e yaptırım uyguladı. Yellen’ın sonraki konuşmalarında bahsettiği bir eylem de buydu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir