Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.770
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.770
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Yatırım Uzmanı: Altın Fiyatı, Yıl Sonunda Bu Seviyelerde!

ABD Merkez Bankası (FED), para politikası için önceden beklenen bir yol belirlediğinden, altın fiyatı aylık en düşük seviyeden (yaklaşık 1.851 dolar) yükselişini uzatıyor. Ancak bazılarına göre ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) yapılan güncelleme, enflasyon beklentisi ile altındaki kazanımları engelleyebilir. Bu sırada Yatırım Uzmanı Tuna Kaya, piyasalara yönelik beklentilerini aktardı. İşte detaylar…

Piyasalar FED kararından etkilendi

FED’in faiz kararı hakkında yorum yapan Tuna Kaya, merkez bankasının faiz kararlarının piyasayı her daim olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor. Bu nedenle, son fiyat değişiminin ardında FED’in faiz kararını artırmasının olduğunu düşünüyor. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Çarşamba günü, Amerika Birleşik Devletleri Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) faiz oranlarını yüzde 0,5 oranında artırmaya karar vererek yirmi yılı aşkın süredir yaptığı en büyük yukarı yönlü ayarlamayı işaretledi.

Bu, 2022’nin ikinci faiz artışı oldu ve yıl için toplamda yedi artış bekleniyor. FOMC toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, FED Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırmaya devam etme ihtiyacını daha da pekiştirdi. Tuna Kaya, faiz kararı doğrultusunda doların değer kazandığını ve altının düşüşe yöneldiğini aktardı. Ayrıca Çin’de altına olan talebin azaldığını ve bu yüzden de fiyatlarda değişim olabileceğini belirtti.

Yatırım Uzmanı: Altın fiyatı için yukarı yönlü hareket gözlemlenecek

Tuna Kaya, gram altının fiyatının 900 liranın altına inmesiyle endişelenen yatırımcıların panik olmaması gerektiğini, ancak yatırımcıların biraz daha sabırlı olabileceğini belirtti. Tuna Kaya, yakın zamanda gram altının fiyatında yukarı yönlü hareketlerin gözlemleneceğini belirtti. Tuna Kaya altında yıl sonu altın ve gümüş tahminlerinde de değerli metalde yükseliş beklediğini gösteriyor.

Uzmanın tahminleri, mevcut ekonomik düzen göz önüne alındığında, gram altının 1.400-1.450 lirayı görebileceğine işaret ediyor. Öte yandan, gümüşün gram fiyatının ise 14 lira seviyelerinden işlem görebileceğini aktarıyor. Yazıyı sonlandırırken, bunların yalnızca uzman görüşü olduğunu ve her yatırımcının kendi araştırması doğrultusunda yatırım yapması gerektiğini belirtmek isteriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir