Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.002
% 2.88
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.002
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Yatırım Devinin CEO’sundan Şoke Eden Dogecoin Tweeti!

Grayscale’in ana şirketi DCG’nin kurucusu ve CEO’su Barry Silbert, en büyük kripto para birimleri olan Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP ve Zcash’in farklı müzik gruplarıyla komik bir karşılaştırmasını yapmak için Twitter’ı kullandı. Ancak DCG kurucusu, Dogecoin topluluğunu bir soru işaretiyle ve en büyük meme coin için bir karşılaştırma yapmayarak şaşkına çevirdi.

Grayscale kurucusu Dogecoin topluluğunu merakta bıraktı

Barry Silbert, kripto para birimlerini müzik gruplarıyla eşletirdi, ancak Dogecoin (DOGE) için soru işareti olması topluluğa biraz ilginç geldi. Silbert, tweet’te şunları söylüyor:

  • Bitcoin’i 1964’te Londra’da kurulan bir İngiliz rock grubu olan Pink Floyd ile karşılaştırıyor.
  • İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), 1976’da Dublin’de kurulan İrlandalı bir rock grubu olan U2’ye benzetildi.
  • Litecoin, The Eagles, 1970’lerin Kuzey Amerika’daki en başarılı müzik gruplarından biri.
  • XRP, 1996’da Londra’da kurulan İngiliz rock grubu Coldplay’e benzetiliyor.
  • Privacy Coin ve ZCash’i 1985’te Abingdon, Oxfordshire’da kurulan İngiliz rock grubu Radiohead ile komik bir karşılaştırma yapıyor.

İlginç bir şekilde, DCG kurucusunun ima ettiği “old country” müzik grupları, bu kripto paraların birkaç yıldır var olduğuna işaret ederek 1970’ler-1990’larda kuruldu. DCG kurucusunun yakın zamanda yayınladığı tweet’in ardındaki amaçlanan mesaj belirsizliğini koruyor, ancak birçok topluluk üyesi, amaçlandığı gibi Dogecoin’e meme’ler ve komik yanıtlar paylaşmaya başladı. Yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından oluşturulan bir kripto para birimi olan Dogecoin, o zamanlar kripto para piyasasındaki vahşi spekülasyonlarla dalga geçen bir “şaka” aracıydı.

Meme coin’lerin piyasadaki rolü

Her şeyi başlatan meme coin Dogecoin (DOGE), geçen yıl 6 Aralık’ta sekizinci yıldönümünü kutladı. Yüksek profilli savunucusu Elon Musk, diğer ünlüler ve aralıksız medya kapsamının yardımıyla Dogecoin, 2021’in başlarında önemli ölçüde yükseldi ve tüm yatırım topluluğunu büyüledi.

Bitcoin parodisi, Ethereum tabanlı Shiba Inu’nun en belirgin kopyası haline gelmesiyle birlikte bir sürü taklitçiye ilham verdi. Coinmühendisi.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere Dogecoin, 0.117 dolar ile Mayıs 2021’de ulaşılan ATH seviyesi 0.73 dolardan %84 düşüşte. Hatta, Terra’nın algoritmik stablecoin’i USDT’te tarafından geçilmek üzere.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir