Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.165
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.165
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Yatırım Devi: Bu 2 Kripto Para Boğa Koşusu Başlatabilir!

Kripto para piyasası sert düştü, ancak aynı hızda toparlanamadı. Yatırımcılar, jeopolitik mücadeleler, hızla yükselen enflasyon, neredeyse her sektördeki tedarik zinciri zorlukları ve daha fazlası arasında 2022’de riskli yatırımlara sırtlarını döndüler.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, son günlerde, 500 milyon dolar piyasa değerli 81 altcoin arasından sadece bir coin %1’den fazla arttı. Aynı zamanda, 69 proje %50 veya daha fazla düştü. Peki bu acımasız piyasada hangi kripto para birimleri boğa sezonuna öncülük edecek? Analist Anders Bylund bu coin’leri öneriyor…

Boğa koşusuna hazır 2 kripto para birimi

Oyundaki ilk isim Bitcoin (BTC). Bitcoin 433 milyar dolarlık piyasa değeri ile hala piyasadaki en büyük Blockchain tabanlı değer deposudur. Bitcoin’in devasa ölçeği, tartışmasız kripto para biriminin en büyük gücü. Lider kripto, insanların finansal kurumların müdahalesi olmadan birbirlerine ödeme göndermesine izin vermek amacıyla “tamamen P2P elektronik para versiyonu” olarak oluşturuldu.

“Elektronik nakit” vizyonu aynı zamanda uzun vadede bir değer koruma sistemi anlamına gelir. ABD doları veya euro gibi fiat para birimleri, onları ihraç eden hükümetin desteğiyle istikrar sağlar. Her ulusal para birimi bu sistemi, son duraklama olan İsviçre’den bu yana kullandı. 1999’da İsviçre Frangı’nın altın rezervleriyle bağlantısını kesti.

Ancak Bitcoin, geleneksel para birimlerinin yerini almak için şimdiden yol alıyor. El Salvador, Eylül 2021’den bu yana Bitcoin’i tüm borçlar için yasal ödeme olarak kabul etti. Bunu 2022 baharında Orta Afrika Cumhuriyeti izledi. Bu iki ekonomi oldukça küçük ancak daha büyük ülkeler muhtemelen aynı şeyi takip edecekler. Sonuç olarak Bitcoin piyasası istikrar kazanıyor ve olgunlaşıyor.

Burada, trilyonlarca dolar olarak ölçülen potansiyel uzun vadeli bir piyasa değeriyle, küresel bir finansal değişim ortamının ilk tohumları söz konusu. Fiyatlar düşükken bu büyük fırsatı satın almak, analiste göre yatırımcılara önümüzdeki birkaç yıl içinde büyük bir destek sağlayacak.

DeFi ve NFT’lerin kalbi Ethereum, boğanın öncüsü

Bitcoin’in piyasa ölçeği avantajı, Ethereum için de geçerlidir. Ancak kripto piyasanın farklı bir alt sektöründe. Bitcoin, dijital ödemeleri ve değer depolamayı en basit biçimleriyle yönetir. Diğer yandan Ethereum, değişen piyasa koşullarına dayalı olarak kodunu yürütme ve işlemleri tetikleme yeteneği ekler. Bu akıllı sözleşmeler, NFT’ler, DeFi ve Blockchain oyunları gibi yenilikçi ürün ve hizmetlerin temelini oluşturur.

Ethereum, akıllı sözleşme özelliklerinin tek sağlayıcısı değil. Ayrıca rakiplerinin bazıları kodlarını Ethereum’dan daha hızlı ve daha ucuza çalıştırabilir. Ancak Ethereum, Blockchain ağına “Birleştirme” (merge) olarak bilinen yükseltmeyi planladığı için bu yakında değişecek. Bu etkinliğin Ağustos 2022’de yapılması planlanıyor ve son kostümlü prova sorunsuz bir şekilde gerçekleşti.

Merge’den sonra akıllı sözleşme geliştiricileri, yavaş performans veya yüksek ücretler konusunda endişelenmeden Ethereum’un ezber bozan bilgi işlem platformuna güvenmeye devam edebilir. Bu analiste göre Ethereum’u boğa öncüsü yapacak bir altcoin haline getiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir