Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.092
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.092
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Yasak Reddedildi: Kripto Para Düzenlemesi İçin Tarihler Açıklandı!

Rus yetkililerin çoğu bir yasak yerine kripto para düzenlemelerini desteklediklerini bildiriyor. Sonuç olarak Rusya yasaklamak yerine, düzenleyici bir yol haritası izliyor.

  • Yasak yerine dijital varlıklar üzerindeki kısıtlamaları belirleyen bir yol haritası, Rus makamlarından destek aldı.
  • Bu yol haritası, ülkenin merkez bankası olarak hizmet veren Rusya Merkez Bankası tarafından geçen hafta önerilen yasağa karşı çıkıyor.
  • Rusya Merkez Bankası ise hala kripto para yasağını destekliyor.

Rusya’daki ajanslar, geçen hafta korkulduğu gibi kapsamlı bir yasaktan ziyade kripto para birimi düzenleme yol haritasından yana.

Rusya kripto para düzenlemesi için tarihleri paylaştı!

Reuters’e göre Rusya’daki yetkililer, kripto para birimlerinin ticaretini ve madenciliğini sektöre doğrudan bir yasak getirmeden kısıtlamak ve düzenlemek için bir plan ortaya koydular. Yol haritası çeşitli son tarihler belirler. Mayıs ayına kadar Rusya, eşler arası işlemler için bir uyumluluk platformuna sahip olmak istiyor. Kasım ayına kadar, Mali Eylem Görev Gücü tarafından önerilen kara para aklama karşıtı yönergeleri kullanmayı hedefliyor. Ve 2022’nin sonunda, kripto borsaları için kayıt kurallarının yürürlükte olması gerekiyor.

Belge ayrıca, ülkede faaliyet gösteren ve kripto işlemlerini ifşa etmeyen işletmeler için cezalar önermektedir. Hatta Rus vatandaşlarının tüm kripto varlık varlıklarını bildirmelerini zorunlu kılacak kadar ileri gidebilir. Yol haritasının tasarımında yer alan kurumlar tarafından tamamen benimsendiği ve Başbakan Yardımcısı Dmitry Chernyshenko tarafından imzalandığı bildiriliyor.

Başkan Vladimir Putin’in önerilen yol haritasını desteklemesi bekleniyor

Başkan Vladimir Putin’in önerilen yol haritasını desteklemesi bekleniyor. Geçen hafta Putin, Rusya Merkez Bankası tarafından ortaya konan kripto para birimleri yasağına karşı çıkarak, merkez bankasının “teknolojik ilerleme yolumuza engel olmaması gerektiğini” belirtti. Ayrıca, endüstrinin düzenlendiği ve vergilendirildiği varsayıldığında, Rusya’nın güç fazlası nedeniyle kripto madenciliğinde rekabet avantajını koruyabileceğini öne sürdü.

Rusya’nın düzenleyici yol haritası, geçen hafta Rusya Merkez Bankası tarafından önerilen önceki kapsamlı yasağa göre kripto endüstrisi için daha elverişli görünüyor. O zaman, Rusya’nın merkez bankası, finansal istikrar konusundaki endişeleri öne sürerek kripto para birimi işlemlerinin yasaklanması çağrısında bulundu. Ayrıca, enerji yoğun sürecin çevresel etkisi nedeniyle kripto madenciliğinin yasaklanması çağrısında bulundu. Banka ayrıca finansal kurumların kripto varlıklarına yatırım yapmasının yasaklanmasını da zorladı.

Rusya Merkez Bankası, kripto para sahipliğini yasaklamayı amaçlıyor!

Rusya Merkez Bankası, bugün açıklanan yol haritasına aşina olduğunu ifade etti. Ancak, “bir federal yasa hazırlamak, bir yasak koymak… ve bu yasağı ihlal etme sorumluluğunu belirlemek de gerekli” diyerek daha güçlü kısıtlamalar talep etti. Bankanın finansal istikrar başkanı Elizaveta Danilova, bankanın kripto para sahipliğini yasaklamayı amaçlamadığını da sözlerine ekledi. Rusya Merkez Bankası, önerdiği tavsiyeleri tek başına uygulayamaz, bu da önümüzdeki aylarda diğer Rus kurumlarıyla müzakerelere devam etmesi gerektiği anlamına gelir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir