Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.890
% 3.65
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.890
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Yarın Bitcoin İçin Önemli Gün: Büyük Haber Duyuruldu!

El Salvador başkanı Nayib Bukele, yakın zamanda bir tweet attı ve 44 ülkenin Bitcoin (BTC) de dahil olmak üzere çeşitli konular üzerine tartışmak için yarın El Salvador’da toplanacağını söyledi. İşte detaylar…

Bukele, Bitcoin ile ilgili bir toplantı gerçekleştirecek.

El Salvador’un Başkanı Bukele, “Yarın, 32 merkez bankası ve 12 finans otoritesi (44 ülke), finansal içerme, dijital ekonomi, bankasız bankacılık, Bitcoin’in piyasaya sürülmesi ve ülkemizdeki faydalarını görüşmek üzere El Salvador’da bir araya gelecek” dedi. Bu merkez bankaları ve yetkilileri, öncelikle Nijerya, Mısır, Nepal, Pakistan, Bangladeş, Kenya, Uganda, Ruanda, Paraguay, Angola, Gine ve Madagaskar dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkelerdendir.

Cumhurbaşkanı, takip eden tweet’lerde, São Tome, Paraguay, Angola, Gana, Namibya, Uganda, Gine Cumhuriyeti, Madagaskar, Haiti, Burundi, Eswatini, Ürdün, Gambiya, Honduras, Madagaskar ve Maldivler’in para otoritesi katılacaklar arasında.  Bukele’nin tweetleri, “Bitcoin Beach” adlı Twitter hesabının birkaç ülkenin El Salvador’a uçtuğunu söylemesinden bir gün sonra geldi ve toplantıyı resmen onayladı. Bitcoin Beach hesabı, Twitter biyografisinde kendisini dünyanın ilk Bitcoin ulusuna yardım eden küçük topluluk” olarak tanımlıyor.

Birçok Asya, Afrika ve Güney Amerika ülkesi, toplantıya katılıyor

Bukele; Ruanda, Nepal, Sacco Dernekleri Düzenleme Kurumu (SASRA), Kenya, Pakistan Devlet Bankası, Kosta Rika Mali Kuruluşları Genel Müdürlüğü, Ekvador Halk ve Dayanışma Ekonomisinin İdaresi ve Merkez El Salvador Bankası’nın da toplantıya katılacağını aktardı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere El Salvador, geçen Eylül ayında Bitcoin’i yasal bir para olarak kabul eden ilk ülke oldu. Ayrıca bugüne kadar 2.000’den fazla Bitcoin (cari fiyatlarla 60 milyon doların üzerinde) biriktirdi ve bunları kripto para birimini bilançosunda tutuyor.

Başkan Bukele’nin resmi duyurusundan kısa bir süre sonra, Bitcoin Beach, görünüşe göre Bitcoin’i (BTC) benimseyen ve Pazartesi günkü toplantıya katılan ülkelerin bulunduğu bir dünya haritasını tweetledi ve “Muhtemelen hiçbir şey” dedi. Bitcoin Beach’in paylaştığı görseli aşağıdaki gibi görebilirsiniz:

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir