Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.615
% 1.91
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.615
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Yanlış Kripto Para Yatırımı Can Aldı: Sıfırı Gördü, İntihar Etti!

Kripto para piyasasında yaşanan çöküş, yatırımcılarının ağır kayıplar vermesine neden oldu. Ne yazık ki kayıplar sadece para ile sınırlı değil. İstanbul Esenyurt’ta emlakçılık yapan Eyüp Çobanoğlu’nun kripto para borsasında yatırımını kaybetmesinin ardından intihar ettiği iddia ediliyor.

Daire parası ile kripto para yatırımı yapan genç, kaybedince canına kıydı

Pandeminin başlangıcında ekonomiyi desteklemek için başta ABD Merkez Bankası olmak üzere bir çok ülke merkez bankası parasal genişlemeye yöneldi. Bu dönemde piyasalarda bollaşan likiditenin önemli bir kısmı da kripto para piyasalarına aktı ve kripto para fiyatlarının olağanüstü artmasına neden oldu. Bu yükseliş dalgası, yeni kripto zenginleri yaratırken, bir çok insanın da bu hayallerle piyasaya akın etmesine yol açtı.

coinmuhendisi.com haberlerinde de sık sık belirttiğimiz üzere, oldukça dalgalı olan kripto paralar, kazanç ihtimali kadar da kayıp riski barındırıyor. Bir yatırım enstrümanının getirisi yüksekse, riski de o denli yüksek demektir. Maalesef, bu konuda yeterli deneyimi olmayan ve zengin olma hayalleriyle bu piyasaya dalan, özellikle de genç yatırımcılar, sadece paralarını değil, canlarını da kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.

Son yaşanan olayda ise İstanbul Esenyurt’ta emlakçılık yapan 23 yaşındaki Eyüp Çobanoğlu’nun sattığı evinin parasıyla kripto para yatırımı yaptığı ve kripto piyasasının çöküşüyle parasını kaybedince, tabancayla intihar ettiği iddia ediliyor.

İddiaya göre, emlakçılık yapan Eyüp Çobanoğlu yaklaşık bir yıl önce kendine ait daireyi satarak, yaklaşık 600 bin TL ile kripto para borsasında yatırım yaptı. Yatırımının ilk dönemlerinde kazanç elde edince devam eden Eyüp Çobanoğlu’nun, son yaşanan piyasa çöküşünde ciddi kayıplar yaşandığı söyleniyor.

İHA’nın aktardığına göre, 600 bin TL yatırımını hemen hemen sıfırlayan Eyüp Çobanoğlu’nun ailevi problemlerinin ortaya çıktı ve sosyal medya hesabındaki durumuna “En büyük mezar insanın kalbine gömdükleridir” notunu koyduktan sonra canına kıydı. Cumhuriyet’in haberine göre Çobanoğlu ile aynı mahallede ikamet eden Baran Çiftçi, “Dairesini kripto paraya yatırmış. Kripto paradan dolayı zarar etmiş. Zarar edince, üzerine ailevi problemler de eklenmiş. Silahla intihar etmiş diye duyduk” açıklamasını yaptı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir