Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.006
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.006
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

XRP Neden Yükseliyor ?

Kripto para piyasasında genel düşüş eğilimine rağmen XRP bu haftayı pozitif geçiriyor.

26,8 milyar dolar piyasa değeriyle kripto piyasalarının en büyük 6. kripto para birimi XRP, piyasaları olumsuz etkileyen gelişmelere rağmen XRP önemli bir yükseliş trendine girdi. XRP yükselişini tetikleyen temel neden olarak uzun zamandır konuşulan ve hala sonuçlanamayan Ripple ile SEC arasındaki davanın yakın zamanda sonuçlanabileceği görüşü bulunuyor. Bu söylenti ise XRP ye talebi artırmış durumda.

XRP,Eylül ayının ikinci yarısında 0,32 dolarda destek bulduktan sonra yönünü yukarı çevirdi ve bugün 0,55 dolara kadar yükselerek son 1 haftada %70 civarında değerlendi. Yükseliş hareketi dün hızlanırken XRP şuan 0,54 dolardan alıcı buluyor.

Son gelişmeler, ayrıca büyük yatırımcıların dikkatini çekti ve XRP odak noktası oldu, bu durumda XRP fiyatının hızlı yükselmesine sebep oldu.Son günlerde en çok konuşulan ve yatırımcıların odak noktası olan Ethereum merge yükseltmesinden sonra trend XRP’ye kaymış gibi gözüküyor. Diğer yandan XRP’nin  son zamanlardaki işlem hacminin 650 milyon dolara ulaştığını ve %30-%40 dolaylarında seyreden XRP’nin haberinin yayılmasıyla biraz daha fiyatlanarak %70 dolaylarına çıktığını söyleyebiliriz.

 

 

XRP’nin fiyatlanmasıyla ilgili genel görüş ,Ripple’ın SEC davasını kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğu ve bu görüşle yapılan bazı sosyal medya paylaşımları. Ripple ile SEC arasında XRP’nin menkul kıymet olup olmadığı konusundaki davada şu an özet karara odaklanılmış durumda. Bu süreçte yargıç, özet karar ile yargı hükmü vermeden mevcut delillere dayanarak bir ara karar verecek ve sonrasında ise nihai kararın yıl sonuna kadar verilmesi bekleniyor.

XRP’nin SEC ten beklediği nihai kararı aldıktan sonra bugüne kadar ertelediği gelişim aşamalarını da hızlandıracağı bir gerçek. Bu olasılığı değerlendiren yatırımcıların haraketleri XRP’yi %70 dolaylarına çıkardı; ancak bu yükselisin piyasada bir FOMO oluşturabileceğini unutmamak gerekir.

Ripple’ın SEC karşısında bir zafer kazanması, kripto para piyasası geneli için de olumlu bir gelişme olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir