Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.728
% 0.14
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.728
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Wyckoff Yöntemi ile Altın’ın Göreceği Seviyeler Belirlendi!

Altın fiyatı, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle son 2 haftadır parabolik bir yükseliş yaşıyor. Teknik analist Ming Jong Tey’e göre, 9 Mart 2022’de altında Wyckoff karakter değişikliği ortaya çıktı ve bu, bir sonraki hareketin nedenlerini oluştururken kısa vadeli bir konsolidasyona işaret edebilir. Ming Jong Tey’in teknik analizini kendi anlatımıyla Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Wyckoff Yöntemi ile altın fiyat tahmini

Altın fiyatında, 9 Mart 2022’de, bir Wyckoff karakter çubuğu değişikliği ortaya çıktı ve yükseliş trendinden bu yana en büyük ayı çubuğunu temsil ederek, yükseliş trendi için bir durdurma eylemi yaptı. Otomatik reaksiyon (automatic reaction) (AR) ortaya çıkarken, altın için kısa vadeli bir trade aralığı beklenebilir.

Ocak 2022’nin ortasından bu yana altın fiyatı, göreli güç tablosunda (alt bölmede yeşil daire içine alınmış) gösterildiği gibi S&P 500’den daha iyi performans gösteriyor. Altın, 2022 Şubat ayının ortalarında zirve oluşumundan çıktıktan sonra parabolik bir yükselişe girdi ve 8 Mart 2022’de 2089’da neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesini bir alım zirvesi (buying climax) (BC) ve hacim artışı ve ardından otomatik reaksiyon (AR), ki bu hala devam ediyor. Aşağıdaki grafiğe bakınınız.

Otomatik reaksiyon (AR), kısa vadede parabolik koşuyu durduran karakter değişikliğinin bir parçasıdır. Bu, Ocak 2022’deki yükseliş trendinin başlangıcından bu yana görülen en büyük düşüş dalgasıdır. Alış doruk noktası ve otomatik reaksiyon tarafından oluşturulan yüksek ve düşük değerlere bağlı olarak bir ticaret aralığı (turuncu açıklamalı) tahmin edilebilir.

Ağustos 2020’den bu yana daha geniş bir perspektifte yapılan Wyckoff aşama analizine göre, Ocak 2022’den itibaren yükseliş trendi, birikim yapısını tamamlamadan önce bir destek eylemi (turuncu ile açıklamalı olarak beklenen trade aralığı) bekleyen güç rallisinin D aşaması işareti olabilir. Bu, bol miktarda yukarı yönlü bir boğa yapısıdır. Ancak kısa vadede 1.960-2.080 arasında bir işlem aralığı bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir