Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.250
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.250
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Whatsapp üzerinden kripto para transferi mümkün hale geliyor

Investing.com – Whatsapp, kişilerin mesajlaşma uygulaması üzerinden kripto para transferi yapabilmesini sağlayacak. Proje, şimdilik ABD’de sınırlı kullanıcı arasında test ediliyor.

Whatsapp’ın ana şirketi Meta (Eski adıyla Facebook), Ekim ayında ABD ve Guatemala arasında kripto para cüzdanı Novi için bir pilot uygulamasına başlamıştı. Şimdi, sosyal medya devi bu iddiasını daha da büyüterek Novi cüzdanını WhatsApp ile entegre ediyor. Şu an ABD’de sınırlı sayıda kullanıcıyla test edilen bu hizmet sayesinde mesajlaşma uygulaması kullanıcıları rehberinde bulunan kişilere Novi cüzdanı aracılığıyla ücretsiz olarak kripto para transferi yapabilecekler.

Meta alt kuruluşlarına Novi entegrasyonu, plan dahilindeydi

Kripto para transferi konusunda büyük bir kolaylık olarak görülen bu özellik, kripto sektörü için son derece önemliyken sürpriz olarak karşılanmadı. Zira Novi kurucu ortağı David Marcus, daha önceki açıklamalarında Novi cüzdanını Meta’nın tüm alt kuruluşlarına entegre etme planları olduğunu açıklamıştı.

Whatsapp üzerinden kripto para gönderme işlemi, yaygın hale geldikten sonra işlemlerin mesaj gönderimi kadar kolay yapılacağı öngörülüyor. Buna göre Whatsapp kullanıcıları uygulama içinde eklenti bölümüne giriş yaptığında bir ödeme sekmesi üzerinden Novi cüzdanlarına bağlanarak talimatları izlemek suretiyle kolayca gönderim yapabilecekler. Whatsapp üzerinden kripto para gönderme işlemi için ise kullanıcıların Novi cüzdanı edinmeleri gerekecek.

Whatsapp üzerinden anında, güvenli ve ücretsiz kripto para transferi

Novi Başkanı Stephane Kasriel, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Novi sayesinde kullanıcıların arkadaşlarına anında, güvenli ve ücretsiz şekilde fon gönderebileceklerini ve bu gönderilerin sohbetlerin görüneceğini dile getirdi.

Şu an pilot uygulama aşamasında olan Whatsapp üzerinden para gönderimi, dolara sabitli olan stabil kripto para Paxos Dollar (USDP) üzerinden gerçekleştirilecek.

Meta, Diem projesini geri çekmek zorunda kalmıştı

Meta (eski adıyla Facebook), Diem (eski adıyla Libra) projesiyle kripto para sahnesine çıkmaya hazırlanıyordu. Ancak dünya genelinde düzenleyici baskısına maruz kalan sosyal medya devi, bu projede ciddi değişiklikler yapmak zorunda kaldı. Bu değişiklikler kapsamında projenin kripto para cüzdanı olan Novi için ABD dolarıyla desteklenen stabil kripto para Paxos Dollar’ı (USDP) kullanma kararı alındı. Diem adı verilen kripto para biriminin bu dönemde rafa kaldırılmasıyla Meta, global anlamda sunduğu projede küçülmeye gitmek zorunda kaldı.

Whatsapp’ın Ekim ayı itibarıyla yaklaşık 2 milyar aktif kullanıcısı olduğu biliniyor. Buna göre Meta, pilot uygulamadan genel kullanıma geçebilirse küresel anlamda kullanım planını yeniden büyütebilecek potansiyele sahip olabilir.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir