Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.157
% 3.34
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.157
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

WAX Nedir? WAXP Coin Nasıl Alınır?

WAX nedir? WAX, kullanıcılara merkeziyetsiz pazar yeri sunan bir blockchain projesidir. Bu makalede WAX nedir, ne sunar, WAXP coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi sık sorulan soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

WAX nedir? Proje ne sunuyor?

2017 yılında piyasaya sürülen WAX, tüketici ve satıcılar için e-ticaret işlemlerini daha hızlı, basit ve güvenli hale getirmeyi amaçlayan bir blockchain ağıdır. Başlangıçta Ethereum Blockchain üzerine inşa edilen proje, daha sonra kendi blok zincirine geçmiştir.

Proje, Delegated Proof-of-Stake (DPoS) konsensüs mekanizmasını kullanır. Bu mekanizma aracılığıyla ağ, madencilere ihtiyaç duymadan çalışabilmektedir. Bu nedenle platform, kullanıcılarına düşük işlem ücretleri sunabilmektedir. Platformun WAXP coin isimli bir yerel kripto para birimi bulunur. Bu kripto para, ağ içerisinde çeşitli kullanım durumlarına sahiptir.

Kendini “NFT’lerin Kralı” olarak tanımlayan proje, oyunlar ve oyun içi öğeler gibi dijital ürünler için en büyük eşler arası (P2P) ticaret platformu olmayı amaçlar. Popüler NFT projelerinden biri olan Alien Worlds, WAX blok zinciri üzerinde çalışmaktadır. Kullanıcılar, WAX aracılığıyla çeşitli merkeziyetsiz uygulamlar (dApp’ler) oluşturabilir, NFT alıp satabilir ve oyun oynayabilirler. Ağ, kullanıcılara bir dizi dApp ve NFT oluşturma aracı sunmaktadır.

WAXP nedir? Ne işe yarar?

WAXP, WAX platformunun yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. Kullanıcılar, EOS blok zincirindeki WAXP varlıklarını platformun sunduğu bir Ethereum köprüsü aracılığıyla ERC-20 akıllı kontratına sahip WAXG tokenlerine dönüştürebilir. Bunun yanında WAXP coin’in ağ içerisinde çeşitli kullanım durumları bulunur.

Ağda gerçekleştirilen tüm işlemler, WAXP kullanılarak gerçekleştirilir. Kullanıcılar, satılık öğeleri listelemek, anında işlemler gerçekleştirmek, NFT ve kripto gibi sanal varlıkların transferini sağlamak ve düzenlemek gibi işlemler için WAXP coin’i kullanabilir. WAXP, staking özelliğine sahip bir kripto paradır. Tokenin sahipleri, varlıklarını belirli bir vadeyle kilitleyebilir ve vade sonunda ek token ödülleri kazanabilir. Yazının yazıldığı sırada WAXP, 594 milyon dolar civarındaki piyasa değeri ile en büyük 121. kripto para konumundaydı. Buna ek olarak, 1,94 milyar adet WAXP dolaşımda bulunuyordu.

WAXP coin nasıl alınır?

WAXP coin satın almak için öncelikle tokenin listelendiği bir kripto borsası bulunmalıdır. Bu borsalar arasında Binance, OKX, KuCoin, Crypto.com gibi kripto para borsaları öne çıkmaktadır. WAX projesi ile ilgilenen kullanıcılar, bu borsalardan birine üye olmalıdır. Eksiksiz bir şekilde üye olan ve cüzdanlarına dolar veya lira gibi bir fiat para birimi yatıran kullanıcılar tokeni satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir