Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.635
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.635
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Wall Street Trader’ından Bitcoin, ETH, Altcoin, Metaverse ve NFT Tahminleri!

Kriptoda rekor bir büyümenin ardından, yatırımcılar 2022’nin hala gelişmekte olan endüstri için neler sakladığını görmek için sabırsızlanıyor. Bitcoin (BTC), 2021’de %60’lık bir kazanç elde ederek, yıllık %27 artışla S&P 500 dahil olmak üzere büyük risk varlıklarını geride bıraktı. Geleceğe bakıldığında, yatırımcılar ve analistler, kriptonun kurumsal ve bireysel olarak benimsenmesi konusunda iyimser olmaya devam ediyor. Ancak hızla yayılan Omicron varyantı ve küresel merkez bankalarının sıkı para politikaları, büyük kripto varlıklarının performansına ilişkin görünümü bulanıklaştırdı.

Kripto firmaları Enigma Securities ve OkCoin Securities’in CEO’su olarak görev yapan eski Wall Street traderı Wilfred Daye, önümüzdeki kripto piyasası hakkında görüşlerini açıklıyor ve soruları cevaplıyor. Biz de Wilfred Daye’nin değerlendirmelerini ve cevaplarını coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Kripto piyasasının geçen yılına kısa bir bakış

ABD’de, Federal Rezerv, yaklaşık kırk yılın en yüksek enflasyon rakamından sonra bu çeyrekte tahvil alımlarını azaltması ve potansiyel olarak Mart ayı başlarında faiz oranlarını yükseltmesi bekleniyor. Bu, kripto piyasası için büyük bir rüzgar olarak görülüyor ve bazıları uzun bir düşüş dönemi daha öngörüyor.

Öte yandan, giderek artan sayıda yatırımcı, Bitcoin ile merkezi olmayan finans (DeFi) ve Non Fungible Token (NFT) gibi kazançlı faaliyetleri güçlendiren protokol token’leri arasında bir ayrışma olacağını tahmin ediyor. Örneğin, yerel Ethereum tokeni (ETH), geçtiğimiz yıl %392 getiri ile Bitcoin’den çok daha iyi performans gösterdi. CoinGecko verilerine göre Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) dahil olmak üzere diğer akıllı sözleşme platformları da geçtiğimiz yıl sırasıyla yaklaşık %9.568 ve %3.111 oranında güzel ödüller elde etti.

Wilfred Daye’nin Bitcoin ve altcoin’lere ilişkin görüşleri

Piyasa kırmızı bir denizdeyken, birçoğu çok yıllı başka bir kripto kışı öngörüyor. Mevcut piyasa ortamını nasıl anlamlandırıyorsunuz?

Bir kripto kışı görmüyorum. Yakın zamanda hisse senedi ve kripto piyasası eylemleri, Covid-19’un yeni Omicron varyantı nedeniyle makro riskten kaçınma duyarlılığının ve düşük likidite tatiline girerken yıl sonu kâr almayla birleşen Federal Rezerv’in şahin görüşlerinin bir sonucu. Temel olarak, kripto ile ilgili hizmet tekliflerini başlatan bölgesel bankalar arasında artan rekabetin kanıtladığı gibi, kripto piyasasına önemli kurumsal katılım görüyoruz. NFT’ler ve metaverse, Blockchain etkin bir ekonomiye ek kullanım durumları ekliyor.

Önümüzdeki yıl için piyasa görünümünüz nedir? Bitcoin ve ETH için fiyat tahmini var mı? 2022 için radarınızda yüksek inandırıcı bazı token’ler nelerdir?

Ethereum, 2022’nin ikinci yarısında Proof of Stake’e geçiş yaparken, ETH’nin önde gelen bir katman protokolü olduğunu görmeye devam ediyorum. ETH, Proof-of-Work (PoW) madencileri aşamalı olarak kullanımdan kaldırılırken, ETH staking getirisinin daha da yükselmesini ve yatırımcılar için daha çekici bir faiz getiren araç sağlamasını bekliyorum. Tüm tahminler yanlış olabilir, ancak sadece eğlence amaçlı: ETH’nin yıllık %85-%90 volatilitesi, ETH için 7.500 dolar yukarı ve 2.400 dolar aşağı yönlü; BTC’nin volatilitesi daha düşük, 80.000 dolar yukarı ve 30.000 dolar aşağı yönlü.

Metaverse tabanındaki Facebook güdümlü patlamayı nasıl görüyorsunuz? Milyonlarca dolara satılan dijital arazi parsellerini gören son sanal arazi gaspına ne dersiniz?

Metaverse’in yeni nesil bir sosyal medya, akış ve oyun platformu olacağını düşünüyorum. Para kazanmak için toplam adreslenebilir tüketici harcaması yaklaşık 8 trilyon dolar. Gayrimenkul gibi dijital koleksiyonlar ve NFT’ler yeni nesil bir metaverse büyütecek, ancak yakın zamanda fiziksel öğeleri önemli ölçüde değiştirmeyecekler.

Son zamanlardaki bazı kongre oturumları göz önüne alındığında, kripto düzenlemesi ön planda oldu. Sektörün düzenlenmesi söz konusu olduğunda, yasa koyucuların ve politika yapıcıların odak noktası sizce ne olmalıdır?

Düzenleme, sürekli gelişen kripto para birimi ve Blockchain endüstrisini yakalamaya devam ediyor. Stablecoin düzenlemesi, odaklanılması gereken en önemli alanlardan biridir. 2021’de, halka açık Blockchain’de stablecoin’e göre ayarlanmış işlem hacmi 5 trilyon doların üzerindeydi. USDC gibi düzenlenmiş stablecoin’ler tarafından desteklenen stablecoin piyasa değerinin 2022’de 0,5 trilyon doların üzerine çıkmasını bekliyorum.

2022 için radarınızda kriptoyla ilgili bazı önemli temalar ve olaylar nelerdir?

  1. Spot kripto EFT
  2. Ethereum Mainnet, Beacon Chain ile ‘birleşecek’
  3. DeFi ve stablecoin varlık kompleksi hakkında düzenleme
  4. Alternatif Ticaret Sisteminde menkul kıymet token ihracı ve ticareti
  5. Tüketici ürünü olarak kripto stake etme
  6. Kripto şirketi M&A

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir