Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.213
% 1.52
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.213
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Vitalik Buterin Övdü: Binance’deki Bu Altcoin Fırladı!

Ethereum (ETH) mucidi Vitalik Buterin, kripto para alanında en çok tanınan figürlerin başında geliyor. Bu nedenle, ünlü ismin söyledikleri, alanda etki yaratıyor. Bu yazımızda, geçtiğimiz aylarda Buterin’in övdüğü, ancak şimdi ralli yapan bir altcoin’den bahsedeceğiz. İşte detaylar…

Vitalik Buterin, Optimism’i övmüştü

Ethereum (ETH/USD) layer 2 ölçeklendirme çözümü Optimism (OP) iki günlük büyük bir ralli gördü. Verilere göre, OP 27 Temmuz’da 0.77 dolardan işlem görüyordu. Ertesi gün, 28 Temmuz’da altı ayın en yüksek seviyesi olan 1.77 dolara yükseldi. Yazım sırasında, token son 24 saatte yüzde 50’lik bir artış sergiliyor. Mevcut fiyatı 1.61 dolarda duruyor.  Tokenın büyük rallisi, CoinGlass’tan alınan verilere göre, son gün 8 milyon doları açığa satma (short position)  olmak üzere 11 milyon dolarlık tasfiyeye yol açtı.

1 haftalık OP grafiği. Kaynak: CoinMarketCap

Projede kilitlenen toplam değer (TVL) de son birkaç hafta içinde önemli bir artış gördü. DeFi Llama’nın verilerine göre, toplam TVL bir gecede yüzde 11,06 artarak Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 550 milyon dolara ulaştı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Haziran ayında Optimism, bir bilgisayar korsanının Mayıs ayında 16 milyon dolar değerinde token çaldığını ortaya çıkardı. Bilgisayar korsanının daha sonra Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin’e 874.000 dolar değerinde 1 milyon OP token gönderdiği gözlemlendi.

Optimism hakkında detaylar

Bu yılın başlarında Buterin, ekosistemine yönetim dışı bir token eklediği ve ağın işlem ücreti ödemesi için ana token olarak OP’yi kullandığı için Optimism’i övdü. Buterin o sırada, “Optimism’in açıkça ‘OP’yi yükseltmek’ dışında hedefleri var ve bunu uzun vadede yapmanın tek yolu, token sahibi olmayanların çıkarlarının da açık bir şekilde temsil edilmesidir,” dedi.  Optimism, Optimism ekosistemini büyütmeye adanmış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Optimism Vakfı tarafından yönetilmektedir. Ethereum’a benzer şekilde, Optimism, kâr odaklı olmayan, tamamen merkezi olmayan bir kamu malı olmayı hedefliyor.

Optimism, tamamen bağışlarla finanse edildiğini söylüyor. Kamu mallarının büyümesini ve sürdürülebilirliğini destekleyen altyapı üretmeyi taahhüt eder.  Optimism, Ethereum için ikinci bir katman çözümü oluştururken minimum sayıda hareketli parçayı hedefler. Pratikte bu, mümkün olduğunda kanıtlanmış Ethereum kodunu ve altyapısını kullanmak anlamına gelir. Optimism bu nedenle kodunu olabildiğince basit tutmayı ve doğrudan mevcut kod tabanlarıyla çalışmayı amaçlar. Ekosistem, pragmatizmi daha da vurgular. Kendi ekibinin ve ekosistemle ilgilenen kullanıcıların gerçek dünyadaki ihtiyaçları ve kısıtlamaları tarafından yönlendirilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir