Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.169
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.169
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Vitalik Buterin, Metaverse’ün Tutarlı Bir Tanımı Olmadığını Söyledi

Yakın tarihli bir tweet’te Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, teknolojideki en popüler terimlerden biri olan “metaverse”ü tanımlamanın zor olduğunu iddia etti. Buterin, terimin yalnızca meta “hissettiren” şeyleri tanımlamak için kullanıldığını söyledi.

Bilindiği üzere Walmart’tan Chevron’a kadar birçok büyük şirket, son patent başvurularıyla metaverse trenine atladı. Trend, sosyal medya devi Facebook’un Ekim ayı sonlarında adını Meta olarak değiştirmesiyle başladı. Sanal gerçeklik üzerine böylesine cüretkar bir adım diğer birçok şirketin metaverse’ü keşfetmesine neden oldu.

Kafa karıştırıcı terim ilk olarak yazar Neal Stephenson tarafından 1992’de yayınlanan romanı “Snow Crash”ta (Parazit) kullanıldı. Bununla birlikte, terimin kendisi aslında herhangi bir özel teknolojiye veya deneyime atıfta bulunmaz. Bunun yerine, sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) ve büyük veri gibi teknolojilerin birleşimi için her şeyi kapsayan bir terimdir.

Ayrıca, herhangi bir sanal kullanıcı tarafından erişilebilen tam işlevli bir metaverse henüz mevcut değil. Sürükleyici metaverse deneyimlerini mümkün kılmak, şimdilik mümkün olmayabilecek yenilikçi görüntüleme teknolojisi türlerini gerektirir. Ayrıca, geliştiricilerin uzamsal ses ve yüksek kaliteli hologramları entegre etmesi de gerekir.

Buterin, metavrerse’ün sanal dünyada “gerçekliğin bazı yönlerini” kopyalamaya çalıştığını belirtiyor.

Artan şüpheciliğe ve piyasa çöküşüne rağmen Meta, metaverse planlarından vazgeçmiyor. Şirket kısa süre önce Fransa’da tam teşekküllü bir metaverse akademisi kuracağını duyurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir