Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.908
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.908
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Vitalik Buterin 2023 İçin Umutlu

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum yol haritasına göre rollup ölçeklendirmesi için yeni bir kilometre taşına ulaşmak da dahil olmak üzere önümüzdeki yıl için bazı yükselişler paylaştı.

Ethereum geliştiricisi ayrıca, Mart ayında yapılacak Şangay yükseltme paketinin bir parçası olarak kaldırılan Ethereum İyileştirme Protokolü (EIP) 4884’ün 2023 yılında kullanıma sunulacağını doğruladı.

Coinbase’in eski baş teknoloji sorumlusu Balaji Srinivasan’ın 31 Aralık tarihli bir gönderisine yanıt veren ve kullanıcılara 2023’te ne için yükselişte olduklarını soran Buterin, Ethereum yol haritasında belirtilen “temel rollup ölçeklendirme” kilometre taşına ulaşmayı dört gözle beklediğini söyledi.

Bunun The Surge ile ilgili Ethereum Improvement Proposal (EIP)-4884’ün kullanıma sunulması anlamına geldiğini açıkladı.

Vitalik Buterin 2023’ün Ethereum İçin Nasıl Geçeceğini Anlattı

EIP-4884’ün başlangıçta Shanghai ile birlikte paketlenmesi ve gelecek yılın sonlarında büyük Sharding yükseltmesinin tam olarak uygulanmasından önce katman-2 toparlama ölçeklenebilirliğini (The Surge) önemli ölçüde artırmak için “proto-danksharding” sunması bekleniyordu.

Buterin ayrıca bunun, bir projenin teknolojisinin ne kadar olgun olduğuna bağlı olarak üç aşamalı “güven modeli” tanımlayan “Ethereum Magicians forumu “ndaki 22 Kasım tarihli bir gönderiye atıfta bulunarak, rollup’ların “en azından 1. aşamaya kadar kısmen eğitim tekerleklerini çıkaracağı” anlamına geleceğini söyledi.

Buterin’in “tam eğitim tekerleklerine” sahip olmaya benzettiği Aşama 0, tüm işlemlerin zincir üzerinde olması ve kullanıcılara operatör olmadan varlıklarını çekme olanağı sağlama gereksinimlerine sahiptir.

Aşama 1 veya “sınırlı eğitim tekerlekleri”, akıllı sözleşme tarafından hangi işlemlere izin verildiğini kabul etmek veya reddetmek için dolandırıcılık kanıtı veya geçerlilik kanıtı şeması gibi bir işlem doğrulama yöntemine ve süreci denetlemek için geçersiz bir güvenlik konseyine sahip olmalıdır.

Aşama 2’de “eğitim tekerlekleri yoktur” ve iki farklı sahtekarlık kanıtlayıcısı, iki farklı geçerlilik kanıtlayıcısı ya da her birinden bir tane olmalıdır. Bu aşamada yükseltmelere izin verilir ancak 30 günden fazla gecikme olması gerekir.

Bir gün önce 30 Aralık’ta ayrı bir Twitter gönderisinde Buterin, “İyi bir Kripto Geleceğinin” neye benzeyebileceğine inandığına dair bazı yorumlar da yaptı.

Buterin, ölçeklendirme, gizlilik, kullanıcı deneyimi ve kullanıcı hesaplarının ortalama kullanıcılar için merkezi hizmetlerden daha güvenli hale getirilmesi gibi düzeltilmesi gereken birkaç kripto alanını özetledi.

Ayrıca ödemeler ve merkezi olmayan finansın (DeFi) ve merkezi olmayan özerk kuruluşlar (DAO’lar) tarafından desteklenen yeni organizasyonel paradigmaların da bu geleceğin bir parçası olduğunu düşünüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir