Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.390
% 3.98
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.390
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Visa, kripto para harcamalarında öncü olmak için ciddi adımlar atıyor

Investing.com – Küresel ödemeler devi Visa, dünya genelinde 80 milyon kullanıcısının müşterileri için kripto para harcama ve dönüşüm hizmeti sağlamak için yeni bir kart programı başlattığını açıkladı. Bu bağlamda Visa kripto başkanı, 60’a yakın kripto şirketiyle ortaklık kurulduğunu açıkladı. 

Visa kripto başkanı Cuy Sheffield, yaptığı açıklamada Visa’nın kripto para endüstrisi için gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalardan bahsederken son 1,5 yıllık zaman zarfında kripto alanında birkaç çalışandan şimdi yüzlerce çalışana ulaştıklarını dile getirdi. Sheffield, aynı zamanda iş birliği yaptıkları kripto şirketi sayısını da iki katına çıkararak 60’a yakın ortaklığa imza attıklarını söyledi. 

60’a yakın kripto şirketiyle ortalık

Binance, Coinbase (NASDAQ:COIN), FTX, Crypto.com gibi önde gelen kripto para borsaları başta olmak üzere 60’a yakın kripto platformuyla ortalık kuran Visa, kripto para benimsemesini büyük ölçüde artırma potansiyeli taşıyan kart programını başlatmış oldu. 

Kripto para sistemiyle bağlantılı debit kartlar sayesinde işletmeler doğrudan kripto para birimi ödemesi kabul edebiliyorlar. Kripto ödemelerinin yasaklanmadığı yargı bölgelerinde kripto para ile alışveriş son derece kolay hale gelmiş durumda. Öyle ki ödeme aşamasında kripto paraların itibari paraya dönüşümünü anında gerçekleşiyor olup yapılan ödeme işlemi normal bir kart ödemesi kadar hızlı olabiliyor.

Visa, kripto danışmanlık hizmeti ağını da genişletmek istiyor

Visa, kripto para ödeme ve dönüştürme hizmetlerinin yanı sıra geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına kripto danışmanlık hizmeti vermeyi de amaçladıklarını açıklamıştı. Visa kripto başkanının yaptığı açıklamaya göre ödemeler şirketi, otoritelerin bu tür işlemlere izin verdiği pazarlarda kripto danışmanlık hizmeti sunmaya başladıklarını dile getirdi.  

Visa, kripto destekli kart programının nihai aşamasında 80 milyonu bulan ticaret noktalarında 15.000’den fazla finansal kurumdan oluşan dünya çapındaki ağıyla bir köprü hizmeti kurmak istiyor.

Bazı ülkelerde kripto para ile ödeme işlemlerine sıcak bakılmıyor

Kripto para endüstrisi için dünya çapında düzenleme çabaları devam ederken ülkeler, özellikle kripto para ile yapılan ödemeler konusunda daha katı bir tavır sergiliyorlar. Kripto para alım satım faaliyetlerinin serbest olduğu birçok ülkede kripto para ile ödeme işlemlerine izin verilmiyor. 

Önümüzdeki dönemlerde ülkeler, kripto paralarla ilgili yasaları belirli bir çerçeveye oturtmayı başarabilirse kripto para ödemelerinin de önü açılabilir. Böyle bir durumda ise kripto para alanına ciddi yatırımlar yapan Visa ve bu alandaki en büyük rakibi Mastercard’ın ciddi atılımlar yapabileceğini görebiliriz. 

Yazar: Günay Caymaz 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir