Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.385
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.385
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Visa CEO’sundan, Stablecoin ve CBDC ile İlgili Önemli Açıklamalar

Visa

Ödeme devi Visa CEO’su Al Kelly, şirketin CBDC ve Stablecoinler için gelecekteki planlarını açıkladı.

Gün geçtikçe büyüyen kripto ve blockchain teknolojilerine, geleneksel finans firmaların ilgisi oldukça büyük. Özellikle Mastercard ve Visa, son zamanlarda kripto sektörüne doğru attıkları adımlarla dikkatleri üzerine çekti.

Visa CEO’su Al Kelly, 24 Ocak’ta yapılan yıllık hissedarlar toplantısında, şirketin kripto sektörün için gelecek planlarından bahsetti.

Visa CEO’sundan Önemli Açıklamalar

San Francisco Business Times tarafından yapılan bir habere göre Visa CEO’su, blockchain teknolojisinin çeşitli hizmetlere entegre edilebileceğini düşünmekte.

Şirketin hissedarlar toplantısında konuşan Kelly şunları söyledi;

“Henüz çok erken, ancak sabit paraların ve merkez bankası dijital para birimlerinin ödemeler alanında anlamlı bir rol oynama potansiyeline sahip olduğuna inanmaya devam ediyoruz ve devam etmekte olan bir dizi girişimimiz var.”

CEO ayrıca açıklamasında, “Ödeme ekosistemine yatırım yapmaya çalışırken kripto fonlarına ve şirketlerine önemsiz miktarda yatırım yaptık” dedi. Yakın zamanda görevden ayrılması beklenen CEO, kripto sektöründe yaşanan düşüşlerin şirketin blançosunu etkilemediğini söyledi.

Daha önce ödeme devi, otomatik faturaların bir kullanıcının Ethereum destekli cüzdanından ödenmesine izin vermek için bir plan hazırladığını duyurdu.

Visa Başkanı Ryan McInerney, 1 Şubat’ta CEO olarak Al Kelly’nin yerine geçecek. Kelly ise yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam edecek. Yeni gelecek CEO, Kelly kadar olmasa da blockchain teknolojisinin gelişeceğini düşünüyor.

Ayrıca Kasım ayında verdiği bir röportajda McInerney, Visa’nın hala tüketiciler tarafından harcanan 14 trilyon dolar nakit paraya sahip olduğunu ve kripto ödemelerinin en iyi nerede kullanılabileceğini araştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir