Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.257
% 2.77
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.257
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Veriler Konuşuyor: Şimdi Bitcoin Bu Seviyelere İtiliyor!

Bireysel yatırımcıların Bitcoin (BTC) birikimi önceki fiyat zirvelerinden çok daha önce gerçekleşti. Görünüşe göre piyasada bir FOMO hakim, ancak analistlere göre her şey göründüğü gibi olmayabilir…

Bitcoin bireysel FOMO, 2017’den bu yana yeni zirveye ulaştı

4 Nisan’daki bir tweet’te Blockware analisti William Clemente, daha küçük hodler’ların sahip olduğu BTC arzında büyük bir artış olduğunu ortaya koydu. Tipik olarak “bireysel” olarak anılan 1 BTC veya daha azına sahip yatırımcılar, kurumsal yatırımcılardan ziyade ana tüketiciler olarak kabul edilir. On-chain analitik firması Glassnode’un verilerine göre, bu küçük oyuncular 2022’de toplam BTC arzındaki paylarını önemli ölçüde artırdı. Clemente, bu tür olayların makro fiyat zirveleriyle çakıştığı konusunda uyarıyor, ancak son BTC/USD davranışı göz önüne alındığında, bu sefer diğerlerinden farklı görünüyor.

Glassnode, 1 BTC’den en küçük 0.001 Bitcoin dilimine kadar bireysel yatırımcıların her segmentinin pazar payını zamanla artırdığını, ancak Glassnode’un gösterdiğine göre Şubat ortasından bu yana çarpıcı bir artış yaşanıyor. Şimdi, 0,1 BTC ile 1 BTC arasında sahip olan yatırımcılar toplamda yaklaşık 800.500 BTC’yi kontrol ediyor.

Cheds, üçgen formasyonı ardından Bitcoin’in 58,000 dolara çıkacağını söylüyor

Coinmuhendisi.com olarak analizlerini paylaştığımız “Cheds”, Bitcoin’in yükselen üçgen modelinden çıktıktan sonra yükselişe geçtiğini söylüyor. Yeni bir strateji oturumunda, Bitcoin’i 58.000 dolar hedefine iteceğine inandığı bir yükseliş görünümünü paylaştı:

46.000 dolar desteğiniz var. HL grafik yapısına sabiniz. Ayrıca yükselen üçgen şekilleniyor. Bunlar, boğa olarak bakmanın en mantıklı yolu ve yükselen üçgen normalde bir yükseliş devam formasyonu… Ölçülen hareket üçgenin yüksekliği olacak. Bu bizi yaklaşık 56.000 ila 58.000 dolar arasında tutar.

Cheds, Bitcoin’de yükselişe geçerken, teknik indikatör şu anda direnç olarak hareket ettiğinden, yatırımcıların 200 günlük MA’yı yakından takip etmeleri gerektiğini söylüyor. Analist ayrıca, piyasa katılımcılarının önümüzdeki günlerde Bitcoin’in nasıl işlem gördüğünü izlemesi gerektiğinin altını çiziyor. Boğaların BTC’nin kritik desteğini savunması gerektiğini veya bir satış olayı riskiyle karşı karşıya kalması gerektiğini ekliyor:

“45.000 doların üzerinde kalmalıyız”

Boğalar BTC’yi 45.000 doların üzerinde tutmayı başardığı sürece Cheds, Bitcoin’in mevcut fiyatlardan %26’lık bir ralliyi ateşlemekten bir direnç uzakta olduğunu ekliyor:

45.000 doların üzerinde kalmalıyız… Yapmanız gereken tek şey 200 günlük hareketli ortalamayı temizlemek. Bu olursa, 58.000 doların %80 – %90 olacağını hissediyorum. Bu, üçgenden ve kırılımdan sonraki son büyük kümeden ölçülen harekettir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir