Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.356
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.356
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Veriler Geldi: İşte 2022’de İzlenecek 4 Altcoin ve Tahminler!

Bitcoin ve altcoin projeleri harika bir yıl geçirdi. Peki 2022’de ETH, BNB, AVAX ve MATIC nasıl performans gösterebilir? Bitcoin (BTC), 2021’de baş döndürücü bir yolculuğa tanık oldu. BTC, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolardan keskin bir düzeltme yapmasına rağmen, kripto para hala son yılda %60 artmış durumda. Yıl boyunca, toplam kripto piyasası kapitalizasyonu yaklaşık 3 trilyon dolara yükseldi, ancak Bitcoin’in hakimiyeti yılın başında yaklaşık %70’ten %40’a düştü. Bu, birkaç altcoin projesinin Bitcoin’den büyük bir farkla daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor. Şimdi Coin Mühendisi olarak analist Rakesh Upadhyay’ın BTC ve 4 altcoin için 2022 tahminlerine bakıyoruz.

BTC ve diğer 4 altcoin

BTC/USDT. Bitcoin (BTC), Kasım başında 64,854 dolardan genel direncin üzerinde kırıldı. Satış takip eden hafta devam etti ve fiyat 64.854 doların altına geriledi. Boğalar düşüşü satın aldı ancak toparlanmayı 20 haftalık EMA’nın üzerine çıkaramadı. Ayılar bir kez daha fiyatı 50 haftalık SMA’nın altına çekmeye ve sürdürmeye çalışıyor. Başarılı olurlarsa, BTC/USDT çifti 39.600 dolardaki güçlü desteğe düşebilir. 39.600 doların altında bir kırılma ve kapanış, 28.805 dolara daha derin bir düzeltmeyle sonuçlanabilir. Öte yandan, boğalar 100 haftalık SMA’yı başarılı bir şekilde savunursa, parite 20 haftalık EMA’nın üzerine çıkmak için bir girişimde daha bulunacak. Bu gerçekleşirse, parite 64.854 dolar ila 69.000 dolar arasında havai bölgeye bir ralli girişiminde bulunacak. Analiste göre, bu bölgenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, pariteyi psikolojik olarak kritik 100.000 dolar seviyesine itebilecek yükseliş trendinin bir sonraki ayağını başlatabilir.

ETH/USDT. Eter (ETH), güçlü bir yükseliş trendinde düzeltme yapıyor. Her iki hareketli ortalama da yükseliyor ve RSI pozitif bölgede. Ayılar, fiyatı 20 haftalık EMA’nın (3.745 dolar) altına çekmeye çalışıyor. Boğalar şimdi psikolojik olarak kritik seviyedeki genel engeli 5.000 dolardan temizlemek için bir girişimde bulunacak. Başarılı olurlarsa, analiste göre, ETH/USDT çifti yükseliş trendinin bir sonraki ayağını ilk hedef olan %100 Fibonacci uzatma seviyesinde 5,719,68 dolardan başlatabilir. Momentum fiyatı bu seviyenin üzerine taşırsa, dikkat edilmesi gereken bir sonraki hedef, 6.566.19 dolar seviyesindeki %138.2 Fibonacci uzatma seviyesi. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden veya genel dirençten düşerse ve 20 haftalık EMA’nın altına düşerse, traderların rallilerde satış yaptığı sinyalini verecektir. Bu, 2.652 dolarlık güçlü desteğe olası bir düşüşün kapılarını açabilir.

BNB/USDT. Binance Coin (BNB) 669.30 dolardan düştü ve ayıların agresif bir şekilde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 691.80 doları koruduğunu gösteriyor. Yükselen hareketli ortalamalar ve RSI pozitif bölgede, alıcıların üstünlüğün olduğunu gösteriyor. Fiyat mevcut seviyeden geri dönerse, BNB/USDT çifti 669.30 dolardan 691.80 dolara yükselebilir. Boğalar, yükseliş trendinin yeniden başladığını işaret etmek için bu engeli aşmak zorunda kalacak. Analiste göre, bu olursa, parite 848.30 dolara yükselişin bir sonraki ayağına başlayabilir ve ardından 1.171.90 dolara bir ralli girişiminde bulunabilir. Tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın bir konsolidasyon, traderın çıkış için acele etmediğini gösterdiği için olumlu bir işaret. Bu, yukarı yönlü hareketin devam etme ihtimalini artırıyor.

AVAX/USDT. Avalanche’ın (AVAX) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 147 dolara yaptığı keskin ralli, RSI’yi 85 seviyesine yaklaştırdı ve bu da yukarı yönlü hareketin kısa vadede aşırı uzatıldığını gösteriyor. Bu, kısa vadeli traderlar tarafından kar rezervasyonu ile sonuçlanmış olabilir. Ayılar, arka arkaya üç hafta boyunca fiyatı 81 doların altına çekti ancak mum çubuklarındaki uzun kuyruktan görüldüğü gibi daha düşük seviyeleri sürdüremediler. 20-EMA’dan (73dolar) gelen güçlü toparlanma, duyarlılığın yükselişte olduğunu ve traderların düşüşlerde alım yaptığını gösteriyor. Analiste göre, boğalar şimdi fiyatı 147 dolardan tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarmaya çalışacak. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanış, yükseliş trendinin bir sonraki ayağını başlatabilir. Analiste göre, AVAX/USDT paritesi daha sonra 213,17 dolara yükselebilir ve momentum devam ederse, ralli 260 dolara bile uzayabilir. Bu yükseliş görünümü, fiyat mevcut seviyeden veya genel dirençten düşerse ve 75,50 doların altına düşerse geçersiz olacaktır. Parite daha sonra 50 dolardan güçlü desteğe düşebilir. Böyle derin bir düşüşün, yukarı hareketin bir sonraki ayağının başlamasını geciktirmesi muhtemeldir.

Polygon’un yönü yukarı

MATIC/USDT. Polygon’un MATIC’i yükseliş trendinde. Boğalar, fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.70 doların üzerine çıkarmaya çalıştı ancak başarısız oldu. Bu, ayıların genel direnci agresif bir şekilde savunduklarını gösteriyor. Bununla birlikte, olumlu bir işaret, boğaların 20 haftalık EMA’ya (1.62 dolar) düşüşleri satın almasıdır. Bu, duyarlılığın yükselişe devam ettiğini ve traderların düşüşlerde biriktiğini gösteriyor. Yükselen hareketli ortalamalar ve aşırı alım bölgesine yakın RSI, en az direnç yolunun yukarı doğru olduğunu gösteriyor. Analiste göre, boğalar, MATIC/USDT çiftini 2.70 doların üzerine çıkarmak için bir girişimde daha bulunacak. Bunu başarırlarsa, parite 3,28 dolara ulaşabilecek yükseliş trendinin bir sonraki ayağına başlayabilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, ralliyi 4 dolara ve sonunda 4,77 dolara çıkarabilir. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden düşerse veya genel direnç ve 20 haftalık EMA’nın altına düşerse, arzın talebi aştığını gösterecektir. Fiyat 20 haftalık EMA’nın altında kalırsa, satış ivme kazanabilir ve parite 50 haftalık SMA’ya (1.04 dolar) düşebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir