Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.240
% 2.72
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.240
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Vergi Avukatı MicroStrategy’nin Bitcoin Satışının Ayrıntılarını Açıkladı

MicroStrategy

Ticari danışmanlık firması MicroStrategy, yılbaşı öncesinde elindeki Bitcoin’inin bir bölümünü satarak sektör uzmanlarının ve eleştirmenlerin dikkatini çekti.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 28 Aralık’ta yapılan bir yasal başvuru, firmanın önde gelen kripto para birimini birincil hazine varlığı benimsemesinden bu yana BTC’sinin bir kısmını ilk kez sattığını ayrıntılarıyla açıkladı.

MicroStrategy, 2021 yılında önemli miktarda BTC biriktirmeye başlamasıyla sektörde ses getirmiş ve kurucusu Michael Saylor bu varlığı itibari para birimine kıyasla daha üstün bir değer deposu olarak lanse etmişti.

Saylor’un son iki yıldır sadık bir Bitcoin savunucusu olarak oynadığı rol göz önüne alındığında, MicroStrategy’nin BTC’sinin bir kısmını satma kararı sektörde dikkat çekti. Bununla birlikte, şirketin SEC başvurusu, vergi avantajı elde etme niyeti olduğunu ortaya çıkardı.

MicroStrategy’nin yan kuruluşu MacroStrategy, 1 Kasım ve 21 Aralık tarihleri arasında BTC başına ortalama 17.871 $ fiyatla yaklaşık 42,8 milyon $ karşılığında 2.395 BTC satın aldı. Daha sonra 22 Aralık’ta Bitcoin başına ortalama 16.776 $ fiyattan 11.8 milyon $ karşılığında 704 Bitcoin satarak vergi faturasını azaltma niyetini doğrulamış oldu.

Uluslararası vergi avukatı ve CPA Selva Ozelli konuyla ilgili şunları söyledi;

“MicroStrategy, bu işlemden kaynaklanan sermaye kayıplarını, şu anda yürürlükte olan federal gelir vergisi yasaları kapsamında bu tür geri taşımaların mevcut olduğu ölçüde, önceki sermaye kazançlarına karşı geri taşımayı planlıyor ve bu da bir vergi avantajı sağlayabilir.”

Amaç vergi Tasarrufundan Yararlanmak

Özelli yaptığı açıklamada, BTC gibi varlıkların İç Gelir Servisi (IRS) tarafından mülk olarak değerlendirildiği ve sermaye kazançları ve kayıpları kurallarına tabi olduğu göz önüne alındığında, bu uygulamanın kripto para alanındaki kişiler için yaygın olduğunu söyledi.

MicroStrategy bu istisnadan yararlanarak, elindeki varlıkların bir kısmının satışından zarar ettikten sadece iki gün sonra 810 bitcoini yaklaşık 13,6 milyon dolar nakit karşılığında yeniden satın aldı.

Özelli, kripto para piyasası fiyatlarındaki oynaklığın, perakende ve kurumsal yatırımcıların sermaye kayıplarını fark etmeleri ve hasat etmeleri için bir fırsat olduğunu vurguladı. Buradaki zorluk, vergi tasarrufu için en büyük fırsatı sunan varlıkların belirlenmesinde yatıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir