Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.954
% 4.25
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.954
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Uzmanların 3/2’si 2023’te Resesyon Bekliyor

ABD DeFi

Birleşik Devletler ekonomisi bir altüst oluşun içinde olabilir. Wall Street Journal tarafından yapılan bir anket, finans uzmanlarının ülkenin bu yıl ekonomik bir gerileme yaşamasını beklediğini ortaya koydu.

ABD Merkez Bankası ile iş yapan 23 büyük finans kuruluşundaki ekonomistlerin üçte ikisinden fazlası ABD’nin 2023 yılında “sığ” ya da “hafif” bir durgunluk yaşayacağına inanıyor. Ankete katılan kurumlardan ikisi bir sonraki yıl için resesyon öngörüyor.

Araştırmada Barclays PLC, Bank of America Corp., TD Securities ve UBS Group AG gibi finansal hizmetler sektörünün büyük isimleri yer aldı.

Federal Rezerv, enflasyonla mücadelede hedefine ulaşmak için faiz oranlarını yükseltmesi nedeniyle resesyonun başlıca nedeni olarak gösterildi. Bu yazının kaleme alındığı sırada ABD’deki enflasyon oranı, Fed’in arzu ettiği %2’lik orana kıyasla %7 seviyesindeydi.

Bazılarına Göre Resesyon Olmayabilir

Yaklaşan resesyonun diğer faktörleri arasında pandemi tasarruflarının harcanması, konut piyasasındaki düşüş ve bankaların daha katı kredi standartlarına sahip olması yer alıyor.

Anket ayrıca birçok ekonomistin genel ekonomik daralmayla birlikte ülkedeki işsizliğin Kasım 2022’deki %3,7’den %5’in üzerine çıkmasını beklediğini ortaya koydu.

Ancak Credit Suisse Group AG, Goldman Sachs Group Inc, HSBC Holdings PLC, JPMorgan Chase & Co. ve Morgan Stanley, 2023 ve 2024 yıllarında resesyondan kaçınılacağını söyleyerek duruma daha olumlu bir bakış açısı getirdi.

ABD ve küresel ekonominin durumu genellikle önümüzdeki yıllar için en iyi öngörülere sahip değildir. Ekim ayında Elon Musk küresel durgunluğun yıl sonuna kadar, yani 2024’e kadar sürebileceğini söyledi.

Yaygın enerji kıtlığı ve enflasyon gibi yinelenen küresel sorunlar bu kasvetli görünümleri açıklıyor.

Merkezi olmayan finans alanındaki bazı uzmanlar kripto para birimleri, özellikle de parasal enflasyona karşı bir koruma olarak Bitcoin hakkında açıkça konuştular.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir