Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.787
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.787
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Uzmanlardan Bomba Altın Tahminleri: Bu Rekorlar Bekleniyor!

Uzmanlara göre hisse senetleri ve kripto paralarla kıyaslandığında altın, yıla oldukça sağlam bir başlangıç ​​yaptı. Sarı metalin fiyatı kabaca değişmedi ve 1.800 doların hemen altında seyrediyor. Uzmanların altın tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

“Altın bu yıl yaklaşık 2.120 dolara tırmanabilir”

Bazı uzmanlara göre, bu yıl hisse senetlerine ve özellikle Bitcoin’e zarar veren piyasa oynaklığının geri dönüşü, altın için daha fazla kazanıma yol açabilir. Abrdn’deki ETF Yatırım Stratejisi direktörü Robert Minter, Bitcoin boğalarının kriptoların enflasyona karşı iyi bir korunma olması gerektiğini savunduklarını belirterek şunları söylüyor:

Kriptolar geçen yıl altından tüm oksijeni çaldı ve insanlar altınla aynı nedenlerden dolayı kriptoya giriyor.

Yatırımcılar, Bitcoin’in daha riskli bir varlık olduğunu anlamaya başlıyor. Robert Minter, altında çok daha istikrarlı hareketlere kıyasla kripto fiyatlarındaki büyük yükselişlere ve eşit derecede epik geri çekilmelere atıfta bulunarak, “bu bir portföy çeşitlendirme aracından daha az ve bir enerji içeceğinden daha fazlası” yorumunu yapıyor.

Fed, artan tüketici fiyatlarıyla mücadele ederken, faiz artışlarından korunma arayan yatırımcılar için kıymetli metal daha iyi bir bahis olmaya devam edecek. New York Life Investments ekonomisti ve portföy stratejisti Lauren Goodwin, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Çok fazla enflasyondan korunma ürünü var. Altın iyi dayandı. Enflasyon endişeleri nedeniyle toplanabilir. Külçe, çeşitlendirilmiş bir portföyün parçası olmalıdır.

Bazı uzmanlar, özellikle küresel olarak artan faiz oranlarına ilişkin endişeler devam ederse ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin azalmaması durumunda petrol fiyatlarına ne olacağı konusunda endişeler varsa, altının bu yıl içinde ivme kazanacağını ve yeni bir rekor kıracağını düşünüyor. Heraeus Kıymetli Metaller CEO’su André Christl bir raporda, şu tahminlerde bulunuyor:

Altın, jeopolitik risklere karşı güvenli bir liman ve sigorta olmaya devam ediyor ve sürekli yüksek enflasyon riski altın için de olumlu. Altın bu yıl yaklaşık 2.120 dolara tırmanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir