Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.360
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.360
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Uzmanlar Yorumladı: Altın Nereye Gidiyor? En İyi Sığınak Mı?

Altın, enflasyonist zamanlarda bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak kullanılır, ancak altından daha iyi performans gösteren başka yatırım varlıkları yok mu? Uzmanların bu soruya verdikleri cevapları ve altın için tahminlerini Coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

“Altın, yukarı ve aşağı gidebilir, ancak uçurumdan düşmez”

“Altın bir riskten korunma, bir sigorta poliçesi anlamına gelir. En iyi performans gösteren varlık olmasını beklememeliyiz” diyen Adrian Day Varlık Yönetimi Başkanı Adrian Day, daha iyi performans gösteren başka emtiaların da olduğunu belirtiyor ve petrol, gayrimenkul ve bazı hisse senetlerinin altından daha iyi performans gösterdiğini söylüyor.

The Independent Speculator and Day’in Editörü ve aynı zamanda EuroPacific Capital Gold Fund’ın Portföy Yöneticisi olan Lobo Tiggre, altının enflasyona karşı en iyi yatırım olduğunu vurgulayan Adrian Day ile aynı fikirde değil. Lobo Tiggre, görüşünü şu şekilde açıklıyor:

Likidite ve enflasyona karşı koruma arasındaki denge açısından parasal metallere karşıyım. Hisse senetleri çok likit, ancak bunları bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak satın alıyorsanız ve bir borsa çöküşü olursa, fonlara ihtiyacınız olduğu anda ciddi bir sermaye kazancı kaybıyla karşılaşabilirsiniz. Aynı şey Bitcoin’e de olabilir. Altın kesinlikle yukarı ve aşağı gidebilir, ancak böyle uçurumlardan düşmez. Sık değil ve uzun süre değil.

Fed, enflasyonla başa çıkabilir mi?

Enflasyondan bahseden hem Lobo Tiggre hem de Adrian Day, enflasyonun çok ciddi olduğu konusunda hemfikir. Adrian Day, “Enflasyonla ilgili en tehlikeli şeylerden biri, paranın satın alma gücünü, tasarrufların satın alma gücünü yok etmesidir, bu da elbette yatırıma yol açar” diyor ve şu değerlendirmeyi ilave ediyor:

Enflasyonla ilgili en sinsi şey, doğru şeyi yapan çoğu insanı incitmesidir. Örneğin, para biriktiren ve kendi evini satın alan insanlar. En uç durumlarda enflasyon orta sınıfı yok eder, toplumsal karışıklığa yol açar ve hatta savaşa bile yol açabilir.

Lobo Tiggre, Federal Rezerv ve ana akım ekonomistleri enflasyon risklerini küçümsemekle eleştiriyor. “Bu damlar ilerledikçe uyduruyorlar. Bu pisliklerin hiçbiri ne yaptığını bilmiyor” diyen Lobo Tiggre, Jerome Powell’ın bile keşfedilmemiş sularda olduğumuzu söylemesine atıfla şunları söylüyor:

Bunu söylediği için Powell’a teşekkür edeceğim, ama sonra gidip ‘Endişelenme’ dediği için kafasına bir tokat atmalıyım. Araçlarımız olduğu için kontrolümüz altında. Bununla başa çıkabiliriz. Keşfedilmemiş sulardaysanız, aletlerinizin çalışacağını nereden biliyorsunuz?

“Altın ve doların birlikte yükseldiği birçok jeopolitik olay gördük”

Adrian Day ve Lobo Tiggre, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmanın emtiaları nasıl etkilediğini tartışıyor. Adrian Day, “Yatırımcılara şu anda Ukrayna ve Rusya’daki risk durumu nedeniyle emtia değil, parasal varlık satın almalarını öneriyorum” diyor ve şunları ekliyor:

Diğer şeyler eşit olduğunda, daha yüksek bir dolar, altın fiyatı için düşüş demek. Ancak geçmişte dolar ve altının birlikte yükseldiği birçok jeopolitik olay gördük.

“Bu jeopolitik gerilimler tavada bir parlama olma eğilimindedir” diyen Lobo Tiggre Rusya’nın Ukrayna’nın büyük bir bölümünü en son ele geçirdiğinde, taştığını ve birkaç ay sonra söndüğünü ve altın fiyatı da dahil olmak üzere her şey eski trendine döndüğünü hatırlatıyor. Lobo Tiggre, portföy tahsisatına ilişkin olarak şunları söylüyor:

Ukrayna-Rusya çatışması nedeniyle portföyünüzü ve tahsisatlarınızı tamamen yeniden tanımlamanın bir hata olduğunu düşünüyorum.

Enflasyondan korunmak için tercih ne olmalı?

Adrian Day, kendinizi enflasyondan korumak için piyasalar düştüğünde tasfiye etmenin çok önemli olduğunu belirtiyor. “40 yıllık para yönetimimde, yönetmem için bana para veren insanların yaptığı başlıca hata, bir varlık sınıfına çok fazla para yatırmak istemeleridir” diyen Adrian Day’in pozisyon tavsiyesi ise şunları içeriyor:

Aşırıya kaçıyorlar ve hatta bu hisseleri satın almak için borç para alıyorlar. Bu, yatırım yapmak için olabilecek en kötü pozisyon. Doğru zamanda doğru sektörde olduğunuzda, ancak daha sonra bir marj çağrısı ile karşı karşıya kalmak gibi bir şeyler ters gittiğinde ve sonra parayı çekmeniz gerekir. Ve bu 10’dan 9’unda oluyor.

Lobo Tiggre, enflasyona karşı korunmak için sabit bir borç faizi alma fikrinden bahsediyor. Portföy Yöneticisi’ne göre, sorun, enflasyon beklediğinizden daha düşük olursa ne olacağı. Lobo Tiggre, görüşlerini şu şekilde detaylandırıyor:

Şimdi düşündüğünüzden daha yüksek bir oranda bu borcunuz var. Sonuç olarak, burada gümüş kurşun yok. Fazla zeki olma. Bu beni, anlık dalgalanma değil, uzun vadeli servetin korunması için en sevdiğim risk ve ödül dengesine geri getiriyor. Parasal metalleri severim. Kararma olmadığı için altını gümüşe tercih ederim. Daha kompakt ve kullanışlı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir