Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.801
% 2.11
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.801
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Uzmanlar: Ethereum Bu Seviyeyi Kırarsa Felaket Olur!

Ethereum, borç verenler yaklaşık 500 milyon dolar değerinde büyük tasfiyelerle karşı karşıya kalabileceğinden tehlikeli bir konumda. Analistlere göre, Ethereum’un 1.150 dolara düşmesi DeFi piyasasında felakete neden olabilir. İşte nasıl olacağı…

DeFi piyasası Ethereum grafiğine kitlendi, 1.150 dolar kritik

Blockchain uzmanı Colin Wu ve Parsec Finance’in on-chain verilerine göre, ETH’nin fiyatı tehlikeli değerlere ulaştığı ve gerçek bir felakete neden olabileceği için Ethereum’un DeFi piyasası tehlikede. Sorun, ETH’nin 1,150 doların altına veya altına düşmesi durumunda piyasada görünecek olan tasfiye sayısında. Verilere göre, on-chain teminatta 500 milyon dolardan fazla ve 21.600 dolara yakın 300 milyon dolarlık on-chain teminat buharlaşacak.

Devasa tasfiye, piyasanın daha da düşmesini ve dApp‘lerden büyük bir fon çıkışını hızlandıracak. Merkezi olmayan uygulamaların kullanımındaki güçlü düşüş, ağın gelirini azaltacaktır.

Daha önce, çeşitli piyasa ve on-chain izleme hizmetleri, merkezi borsanın API tarafında bir hata olarak sonuçlanan tasfiyelerde 700 milyon dolardan fazla rapor verdi. Ancak 500 milyon dolardan fazla gerçek tasfiye ile varlık üzerindeki baskı önemli ölçüde artacaktır.

Enflasyon verilerinin ardından piyasa kan kaybediyor

Kripto para piyasasındaki satışların ana itici gücü, beklenmedik enflasyon verileridir. ABD dolarının ağırlaşan devalüasyonu, 24 saat içinde değerine %3’ün üzerinde değer katan altın gibi emtiaların rallisine neden oldu.

Büyük satışların ve likidite eksikliğinin neden olduğu stETH-ETH çiftinde fiyat istikrarsızlığı sonrasında Ethereum üzerinde daha fazla risk ortaya çıktı. Satışa, ETH 2.0 stake sözleşmesinin düşen karlılığı, test ağının yeniden düzenlenmesi ve erken mevduat sahiplerinin kar alması neden oldu.

Ethereum, merge etrafındaki beklentilere rağmen kan kaybediyor

Lider altcoin projesi, yaklaşan merge-birleşemeye rağmen kan kaybediyor. Geçtiğimiz günlerde, Ethereum geliştiricisi Tim Beiko, PoS’a geçişin Ağustos ve Kasım ayları arasında gerçekleşeceğini duyurmuştu.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Ethereum’u çevreleyen tehditlerden biri stake edilen varyantı Lido (stETH). Lido, likit staking özelliğiyle, kullanıcıların ilgili miktarda stETH almak için başlangıçta ETH’yi kilitlemelerine olanak tanır. Ethereum ile 1:1 oranında değiştirilen stETH, daha sonra DeFi’de yeniden kullanılmaktadır. Ancak, her stETH, birleştirmeden sonra artık 1 ETH karşılığında kullanılıyor.

Bu mekanizmanın kırılması, en büyük stETH yatırımcılarından Alameda Capital’in tüm hisselerini satmasıyla başladı. Ayrıntıları bu makalede ele aldık. Perşembe günü yapılan satış, 1.5 milyar dolarlık şaşırtıcı bir rakama ulaştı. Sonuç olarak, DeFi platformu Celsius, şu anda stETH kilitli bir sürü fonla tehlikeli bir durumda. Devam eden depeg, toplu ödemelere yol açabileceğinden platform için bir tehdit oluşturuyor. Bu, kripto ekosisteminde başka bir krize açıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir