Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.882
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.882
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Uzmanlar Bu 5 Altcoin’e Gözleri Çevirdi: Umut Vaadediyorlar!

Lider altcoin Ethereum’un (ETH) hakimiyeti, Solana (SOL), Cardano (ADA), Avalanche (AVAX), Polygon (MATIC), Terra’dan (LUNA) önemli bir tehditle karşı karşıya kalabilir. Solana’nın daha hızlı işlem kabiliyeti, onu hızla favori bir NFT para basma ve trade hedefi haline getiriyor. Öte yandan Ethereum’un hala hakimiyetini koruma şansı var. Bir kripto para meraklısı ve kariyer makroekonomisti olan Tascha altcoin projelerini kategorilere ayırıyor ve analiz ediyor. Biz de uzmanın değerlendirmelerini coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

İlk kategoride Ethereum yer alıyor

Bitcoin’in ortaya çıkışından bu yana, Blockchain teknolojisi zemin kazanıyor ve uzun vadede sürmesi muhtemel görünüyor. Bunun nedeni olarak, çok sayıda ve çeşitli Blockchain çözümlerinin hepsinin tek bir görevi olması, aracıyı mali işlerde denklemden çıkarması ve işlemleri güvenilmez ve peer-to-peer hale getirmesi sayılabilir.

Bitcoin’in yanı sıra, ölçeklenebilir, merkezi olmayan ve güvenli olma üçlemesini çözmeye çalışan birkaç Katman-1 Blockchain, birkaç nedenden dolayı uzun vadede umut verici görünüyor. Bunlar, Tascha’ya göre sınıflandırma kolaylığı için dört katmana ayrılabilir. Twitter’daki yakın tarihli bir ileti dizisinde, ne kadar çekişe sahip olduklarına bağlı olarak en üst Katman-1 Blockchain’leri sınıflandırmak için temellerini paylaşıyor.

İlk kategoride (Tascha’ya göre katman-0), şu anda piyasadaki en büyük L1’lerden biri olarak sağlamlaştırılan Ethereum ağı var. Ağ, parçalamayı uyguladığında daha ölçeklenebilir hale geleceğine dair beklentiler yüksek olduğu için Ethereum umut verici görünüyor. Ancak sorun, Ethereum’un ölçeklenebilirlik üçlemesini çözememiş olması. Güvenli ve merkezi olmayan, ancak yeterince ölçeklenebilir değil. Proof-of-Stake (PoS) ağına geçişle birlikte gelmesi gereken bu planları henüz uygulamasa da, diğer L1’ler ölçeklenebilirlik sorununa çözümler bulmakta ve hakimiyetini yiyor.

İkinci kategoride yer alan altcoin projeleri

Katman-1 veya umut verici görünen ikinci L1 kategorisi, güçlü bir ağ etkisi ile ortaya çıkmaya başlayan ağları içeriyor. Bu altcoin projeleri arasında Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Terra (LUNA) ve Polygon’u (MATIC) bulunuyor. Hepsi son derece ölçeklenebilir olmakla övünüyor ve ekosistemleri ve piyasa değeri hızla büyüyor olsa da, hepsinin hala kendi aralarındaki hakimiyet rekabeti olan zorlukları var. Solana, L1 dalgasının başlatıcısı gibi görünüyor ve şu anda L1’ler arasında en yüksek stake oranına sahip, ancak henüz tüm güvenlik sorunlarını çözmediği için, gelişmekte olan diğer L1’ler tarafından geçilmeye karşı savunmasız.

Avalanche, Solana’nın güçlü rakiplerinden biri. Ağın Solana’dan daha esnek bir altyapıya sahip olduğu belirtiliyor, ancak zirvede kalması için ekosistemini daha hızlı büyütmesi gerekiyor. Benzer şekilde, Terra çok fazla çekiş kazanıyor ve ekosisteminin büyümesiyle Blockchain piyasasının en üst kademelerine taşınıyor. Polygon için endişe, yerel yenilikleri az olduğu için Avalanche’dan daha zayıf olması, ancak Ethereum’a yakın bağı bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

Üçüncü ve son kategorideki altcoin projeleri

Üçüncü kategori (Katman-2), sağlam ekipler, teknoloji ve finansmana sahip projeleri yer alıyor. Ancak şu anda çok az çekiş var. Tascha’ya göre, birçok L1 bu kategoriye giriyor. Bahsedilen birkaç tanesi Near Protocol (NEAR), Cosmos (ATOM), Harmony (ONE), Algorand (ALGO) ve Elrond (EGLD. Bu altcoin projelerinin hepsinin, sağlam bir değer önerisine sahip oldukları için çekiş kazanmak için tek bir şeye ihtiyacı var.

Son katman (kademe-3), şu anda henüz belirtilmeyen en büyük 15 kripto para biriminde yer alan tüm L1 ağlarını kategorize ettiği yer. Bu kategorinin önemli bir üyesi, Eylül 2021’de Alonzo Hard Fork’u olarak bilinen önemli bir yükseltme geçiren ancak o zamandan beri olağanüstü projeleri çekmek için mücadele eden Cardano (ADA) olacak. Ona göre, bu kategorideki L1’ler henüz piyasa değerlerine ulaşamadı, ancak bunu yapmaları durumunda umut verici görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir