Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.845
% 4.11
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.845
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Uzmanlar: Bitcoin Hafta İçinde Bu Seviyeleri Görecek!

Bitcoin ve altcoin’ler mevcut çöküşten çıkmakta zorlanıyor. Son birkaç haftadır, tüm kripto piyasasının yaklaşık %45’ine hakim olan Bitcoin’in (BTC) fiyatı kırmızıda kaldı. Peki, BTC ve altcoin fiyatları bu hafta toparlanacak mı? İşte uzmanların tahminleri…

Bu hafta Bitcoin’de hangi seviyeler önemli?

İlginç bir şekilde, küresel kripto ve borsalar arasındaki yüksek korelasyon, mevcut gerilemenin ortasında belirgin hale geliyor. Yazım sırasında, haftaya 30.000 doların başlayan BTC, aynı zamanda art arda 8. haftalık kapanışını kırmızıyla işaret ediyor. Vauld CEO’su ve Kurucu Ortağı Darshan Bathija, FE Online’a verdiği demeçte, bu durumu şöyle yorumluyor:

Ardışık 8 hafta boyunca Dow Jones ortalaması düştü; bununla birlikte ana endeksler de düşüş eğilimindeydi. S&P 500 düşerken, kripto piyasalarıyla yüksek korelasyonu açıktı. 

Uzmanlar Bitcoin hakkında neler söylüyor?

Bitcoin fiyatı son 24 saatte hafif yükselişte. Son 10 gün içinde yatay işlem gördü ve yaklaşık 30.000 dolar seviyesinde konsolide oldu. Yatırımcılar mevcut enflasyonist koşullar altında görünüşte daha riskli varlıklardan uzaklaşırken, Bitcoin ihtişamlı günlerine yükselmeyi zor bulabilir. Mudrex’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Edul Patel söyle yorumluyor:

Bitcoin son 24 saat içinde yaklaşık %3 yükselmiş olsa da, 30.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı deneyemedi. BTC geçen hafta yatay işlem gördü ve desteğinin üzerine çıkmak için mücadele etti

WazirX borsanın analistleri de, yakın tarihli bir notta BTC için aylık trendin yükselen kanal modelinin altına düştüğünü söylüyor:

BTC için bir sonraki direncin 40.000 dolar ve desteğin 24.000 dolar olması bekleniyor. Bitcoin için aylık RSI şu anda 47’de ve bu 2 yılın en düşük noktasında. Notta, RSI desteği 43’te.

RSI, temel olarak bir kripto paranın teknik analizinde kullanılan bir momentum indikatörüdür. Aynı zamanda, kripto paraların fiyatındaki aşırı alım veya aşırı satım koşullarını anlamak için son fiyat değişikliklerinin büyüklüğünü ölçmek için kullanılır.

BTC fiyatı ne zaman toparlanacak?

Mevcut koşullar altında, kripto yatırımcılarının kripto piyasasında da iyileşme görmek için küresel borsaların toparlanmasını beklemeleri gerekebilir. Makalenin başında Dow Jones ve Bitcoin’in korelasyonunu yorumlayan Vauld CEO’su Darshan Bathija, BTC fiyatının bir süre daha düşüşte alacağını düşünüyor:

Borsaların yeni dip seviyeleri kaydetmesiyle birlikte, mevcut düşüş eğiliminin devam etmesi muhtemel.

Mudrex’in CEO’su Edul Patel ise, BTC’nin bu hafta 32.000 dolar seviyesinin üzerine çıkması durumunda yükseliş eğiliminin görülebileceğini söylüyor:

Faiz oranlarındaki artışın ardından artan piyasa belirsizliği nedeniyle yatırımcılar riskli varlıklardan uzaklaşıyor. BTC, bu hafta 31.000 ve 32.000 dolardaki ilk direnç seviyesini kırabilirse, yükseliş eğilimi görebiliriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir