Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.346
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.346
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Uzmanlar: Altın Fiyatı Aralık’ta Bu Seviyeleri Görebilir!

Altın piyasası, fiyatın 1.900 dolardan duvara çarpmasıyla bu hafta cansız bir performans daha gördü. ABD doları Federal Rezerv’in agresif faiz artırma planlarından yararlanarak 20 yılın en yüksek seviyesine yakın işlem görmeye devam ederken, bu durum altın fiyatı üzerinde satış baskısı oluşturdu.

“Altının yükselen faiz oranlarından korkacak hiçbir şeyi yok”

Altının hayal kırıklığı yaratan performansına rağmen birçok analist, piyasanın hala makul düzeyde sağlıklı olduğunu ve ilk çeyrekteki güçlü performansın ardından konsolide olduğunu belirtiyor. coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere ABD merkez bankası Çarşamba günü bu beklentileri karşıladı ve Fed Fon oranını %0,75 ile %1 arasına yükseltti. Fed, önümüzdeki iki toplantıda agresif bir şekilde faiz oranlarını artırmayı beklese de, bazı analistler merkez bankasının şahin duruşunda bir sınır görmeye başlıyor.

Evet, faiz oranları yaz boyunca yükselmeye devam edecek, ancak piyasalar %3 civarında bir zirve arıyor. Birçok analist, yükselen enflasyonun reel faiz oranlarını nispeten düşük tutacağını, bunun da altın fiyatı için hala olumlu bir ortam olduğunu belirtiyor.

Fed kararının ardından, State Street Global Advisors’ın baş altın stratejisti George Milling-Stanley, altının temel bir çeşitlendirme aracı olarak düşük reel faiz ortamında iyi performans göstermeye devam edeceğini söyleyerek mevcut ortama ilginç bir bakış açısı getiriyor. Stratejist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Daha önce de söylediğim gibi, altının yükselen faiz oranlarından korkacak hiçbir şeyi yok. Ancak hisse senedi piyasaları farklı bir hikaye. Yüksek faiz oranlarından korkacak bir şeyleri olacak. Şu anda borsanın muhtemel seyrine yönelik altın piyasasına olduğundan daha fazla tehdit var.

“Altın fiyatı yıl sonuna kadar 2.000 doların üzerine çıkacak”

Finansal piyasalara bakıldığında altın fiyatı, Powell’ın merkez bankasının agresif duruşunu işaret etmeye başladığı 22 Mart’tan bu yana %3,5 düştü. Aynı dönemde S&P 500 %9 düştü. Geniş hisse senedi endeksi yıl boyunca yaklaşık %14 düşerken, altın %4 arttı.

Altında yükselişe geçen sadece State Street değil. Wells Fargo’nun reel varlık stratejisi başkanı John LaForge, verdiği bir röportajda altının yıl sonuna kadar 2.000 doların üzerine çıkma hedefinin hala devam ettiğini söylüyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Savunma varlıklarının iyi sonuç vermesi gereken bir ortamdayız. Değer orada. Bir süper döngünün ortasındayız. Bence bu sevilmeyen altın işi tersine dönecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir