Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.830
% 4.12
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.830
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Uzmandan Ürküten Bitcoin Tahmini: Bu Dipleri Göreceğiz!

Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 dolardan yüzde 65 düştü. Haziran ayında, kısa bir süre 18.000 doların altına geriledi. Bu da, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 75’lik bir düşüşe işaret etti. Bu durum, birçok analistin sırada neler olacağına dair yorumlarda bulunmasına neden oldu. Bu yazımızda, Hex kurucusu Richard Heart’ın yorumlarından bahsedeceğiz…

Hex kurucusu, Bitcoin için olumsuz tahminlerde bulundu

Geçen yıl Hex’in kurucusu Richard Heart, Bitcoin fiyatında yüzde 85’lik bir düşüş öngörmüştü. Geçtiğimiz yıl verdiği röportajda, Bitcoin’in 10.000 dolara düşeceğini söylemişti. Şimdiye kadar BTC, yüzde 75’lik bir düşüş gerçekleştirdi. Yani, uzmanın yüzde 85’lik öngörüsünden yüzde 10 kadar az. Heart, Celsius, MicroStrategy ve Three Arrows Capital gibi Bitcoin’de büyük holdingleri olan kurumları kripto para biriminde kaldıraçlı pozisyonlar almakla suçladı. Kaldıraçlı pozisyonları, bir balona yol açtı. Heart, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Michael Saylor kaldıraç kullandı ve Bitcoin’lerinde yüzde 30’luk düşüş gördüğüne inanıyorum. El Salvador Hükümeti düştü, ARKK yatırımı düştü. Herkes mahvoldu ama ben… Güvertedeki tepeyi aradım.

Piyasadaki durgunluk beklentisi ve BTC

Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu, ABD’nin resesyonda olduğunu resmen ilan etmedi. Bununla birlikte, Perşembe günkü Ticaret Departmanından gelen veriler, ABD ekonomisinin bir resesyonun standart tanımı olan iki çeyrek negatif GSYİH büyümesi yaşadığını gösteriyor. ABD Merkez Bankası faiz oranlarını yükselttiği için durgunluk riskleri potansiyel olarak artar. Heart, bir durgunluk sırasında Bitcoin’in görünümünün düşüş eğiliminde olduğunu söyledi. Heart, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Bitcoin, borsa ile doğrudan ilişkilidir. Faiz oranları yükseldikçe hisse senetleri düşüyor. Hisse senetleri düştükçe Bitcoin düşer. Bitcoin düştüğünde, diğer kripto para birimlerinin çoğu da düşer.

Ancak Heart, nispi fiyatların önemli olduğu konusunda uyardı. Heart’a göre yatırımınız yüzde 20 düşerse, ancak satın almak istediğiniz her şey yüzde 20 düşerse, başa baş gelirsiniz. Öyleyse, önemli olan tek şey elinizdekilerle satın almak istediğiniz şeylerin oranı…,” ifadelerini kullandı.

Kripto para alanının riskleri

Yakın tarihli bir podcast’te Heart, Bitcoin balinalarını “merkezi pislikler” olarak adlandırdı. Örnek olarak Grayscale’in Bitcoin trust fonunu kullandı. “Grayscale, tüm Bitcoin’in yüzde 3’ünü elinde tutuyor” dedi. “Bu, size ödeme yapmamayı seçebilecek merkezi bir karşı taraf,” diye ekledi. Bitcoin ticareti yapan borsaların saldırıya açık olduğunu ekledi. “Dev hackler, kriptonun neden icat edildiğini bilmeyen ve paralarını başka birinin cüzdanına koyan aptal insanlardan dolayı başarılı oluyor” dedi.

Çoğu kripto borsası, müşterilere kendi cüzdanları üzerinde velayet sağlamaz ve sadece müşterinin paralarını tutar. Bu, likiditeyi kolaylaştırır, ancak borsalar hack ve dolandırıcılığa açık olduğundan müşterilerin hesaplarını riske atabilir. Heart, “Neredeyse her borsa bir noktada saldırıya uğradı” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir