Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.688
% 3.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.688
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Uzmandan ONS ve Gram Altın Tahmini: Önümüzdeki Aylarda…

Ons ve gram altın, geçtiğimiz günlerde yerel rekorlar kırarken bu haftaya geri çekilme yaşayarak girdiler. Peki, sırada neler var? Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, altın fiyatları için yorumlarda bulundu ve yatırımcıların ne yapabileceğine dair bilgiler verdi.

Gram ve ons altın düşüyor: Sırada neler var?

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Rusya-Ukrayna savaşı ortaya ilk çıktığı zaman ons altının fiyatı 2.060 dolara kadar yükseldi. Gram altın ise küresel belirsizlikle fırlayan ons altınla paralel giderek 950 liranın üzerine çıktı. Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmeler gündemi meşgul ederken ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB), ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz açıklamaları beklenirken sarı metal düşüş yaşıyor gibi görünüyor. Yazının yazıldığı dakikalarda gram altın 920 lira, ons altın ise 1.940 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Faiz oranlarının artacağına yönelik beklentinin gram altını baskıladığı düşünülüyor. Tunç Şatıroğlu, gram altındaki düşüşlerin alım fırsatı olduğunu düşünüyor. Twitter hesabından yaptığı açıklamada gram altının fiyat hareketinde ana yönün yukarı doğru olduğunu belirten uzman isim, yatırımcıların ise “sabırlı olmasını, alıp oturmasını, günlük fiyat hareketlerine bakmamasını” söyledi. Ayrıca, her gün yükseliş olmasını da beklememek gerektiğini belirtti. Önümüzdeki aylarda, altının, dolara oranla daha yüksek bir getirisi olabileceğini tahmin ediyor.

Uzman, gümüş yorumunda da bulundu

Altının yanı sıra gram gümüşe de dikkat çeken Tunç Şatıroğlu, bu varlıkta da alım fırsatına dikkat çekti. Şatıroğlu, gram gümüşte yaşanan mevcut düşüşlerin de gram altına benzer bir şekilde alım fırsatı olduğuna işaret ediyor. Ana yönün burada da yukarıda olduğunu belirten Şatıroğlu, “gümüşün önümüzdeki aylarda dolar ve gram altına göre daha yüksek getirisi olmasını bekliyorum,” ifadelerini kullandı.

Ancak gümüşün de bazı haftalarda diğerlerinden daha kötü performans gösterebileceğini, bunun göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizdi. Değerli metallerde yönün ne olacağını ise zaman gösterecek. Şimdilik yatırımcıların gözü TCMB ve FED açıklamalarında gibi görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir