Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.822
% 2.07
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.822
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Uzmandan Görülmemiş Altın Tahmini: Bu Seviyeleri Bekleyin!

Altın fiyatlarında hafif bir geri çekilme gözlenmeye devam ederken yatırımcılar değerli metalin sıradaki yönünü merakla bekliyor. Bu sırada, ekonomi yazarı Necmettin Batırel’den altın tahmini geldi. Uzman, gram altını olanları sevindirecek bir tahminde bulundu ve 1.500 liraya işaret etti. İşte detaylar…

Ekonomi yazarından altın tahmini geldi

coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimlerin tırmanmasıyla beraber ons altın fiyatı 2.060 dolar civarını gördü. Öte yandan, gram altın ise 950 lirayı aştı. Ancak son haftalarda bu yükseliş duraksadı. Yazım sırasında ons altın 1.915 dolardan el değiştirirken gram altının fiyatı 905 liraya kadar geriledi. Peki, mevcut durumda fiyatlar ne olacak? Piyasa nasıl hareket edecek?  Necmettin Batırel, altına yönelik görüşlerini aktardı. Batırel, altın yatırımcıları sevindirecek nitelikte tahminlerde bulundu.

Daha önce altında 1.000 liranın görüleceğini söyleyen uzmanın yeni tahminine göre gram altın Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle 1.500 lira bantlarına çıkabilir. Batırel, her türlü durumda zirvenin altında olacağını düşünüyor, bu nedenle altında satış yapmak isteyenleri uyarıyor. Ancak, kısa vadede, yatırımcıların gözü FED’in faiz kararında olduğundan piyasanın nasıl tepki vereceğini zaman gösterecek.

Altın piyasasında neler yaşanıyor?

Altın fiyatları 16 Mart’ta uluslararası piyasalarda yatay seyrederek, yatırımcıların Fed’in artan enflasyonu kontrol altına almak için geniş çapta beklenen faiz artırımı kararı öncesinde büyük bahisler yapmaktan kaçınmasıyla önceki seansta iki haftanın en düşük seviyesine yakın bir seviyede kaldı. Altın ve gümüş, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımı beklentisi ve ham petroldeki yoğun satışların etkisiyle düşüşünü sürdürdü

ABD Merkez Bankası’nın iki günlük politika toplantısının Salı günü başlamasıyla değerli metal fiyatları önceki seansta düşüşünü devam ettirdi. Altın ve gümüş fiyatları, Rusya-Ukrayna ihtilafına ilişkin belirsizlik nedeniyle daha düşük seviyelerde desteklerini sürdürse de kayıp kaydetti. Öte yandan bazılarına göre, Çin ekonomisindeki düşüş, yatırımcıları güvenli liman varlıklarını satın almaya devam etmeye çekebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir