Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.350
% 2.70
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.350
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Uzman Yorumları: Altın’ın Sıradaki Adımı Bu Seviyelere!

Altın fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik bombardımanını hızlandırmasıyla Pazartesi günü Ağustos 2020’den bu yana ilk kez 2.000 dolara aştı ve Salı günü yeni rekor seviyesine ulaştı. Ukrayna krizi kötüleşirken yatırımcılar altına akın ediyor ve Goldman Sachs bunun nedenini “son çare para birimi” olmasına bağlıyor.

“Yatırımcıların güvenli limana sığınmaya devam etmesi muhtemel”

Coinmühendisi.com  haberlerinden de takip ettiğiniz üzere, devam eden kriz kötüleştikçe yatırımcılar değerli metale yığılıyor. Altın, kriz zamanlarında değerini koruduğu için, piyasa çalkantılarında genellikle güvenli liman varlığı olarak görülür. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iki hafta önce Ukrayna’da ‘özel askeri operasyon’ ilan etmesinden bu yana hisse senetleri ve tahviller zor durumda kalırken, petrol ve altın yükseldi. Bitcoin ise, bazı yatırımcılar tarafından daha önce kendisine verilen ‘dijital altın’ unvanını kaybederek oynak olmaya devam etti.

Ukrayna’daki krizin kötüleştiği bir dönemde altın fiyatları 2.000 doları geçti. Vladimir Putin, Cumartesi günü ülkesine uygulanan batı yaptırımlarını ‘savaş ilanına benzer’ olarak nitelendirdi. Bununla birlikte ABD Başkanı Joe Biden, Salı günü ABD’nin Rusya’nın petrol ihracatına ambargo uygulayacağını açıklayarak, yaptırımları ileri bir aşamaya taşıdı. Commerzbank emtia analistleri Daniel Briesemann ve Carsten Fritch, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ukrayna’daki durum daha da tırmanıyor: Rusya Devlet Başkanı Putin hafta sonu Batı tarafından uygulanan ekonomik yaptırımların bir savaş ilanıyla eşdeğer olduğunu söyledi. Bu zemin göz önüne alındığında, yatırımcıların güvenli liman olan altına sığınmaya devam etmesi muhtemel.

Goldman Sachs’ın altın için uzun vadeli fiyat hedefi 2.150 dolar

Altın fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik kapsamlı saldırısının devam etmesiyle, Salı günü 2.070 dolar seviyesine ulaştı. Bugün ise zirveden geri çekilen sarı metal, yazının yazıldığı sıralarda %2,12 düşüşle 2.005 dolara geriledi.

Goldman Sachs stratejistleri, işgal devam ederken yatırımcıların altın almaya devam edeceklerini tahmin ederek, uzun vadeli fiyat hedefi olarak 2.150 doları yineliyor. Bankanın emtia araştırmalarından sorumlu başkan yardımcısı Mikhail Sprogis liderliğindeki bir ekip, şu yorumu yapıyor:

Mevcut ortam, küresel ekonomiye yönelik artan risklere karşı son çare olarak değerli metalleri satın almak için iyi bir giriş noktası sunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir